SIMOVIĆ ‘Požar u Čepikućama zaustavljen 300 metara od kuća’

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović rekao je u utorak kako je na 300 metara od kuća zaustavljeno širenje požara prema naselju Čepikuće u Općini Dubrovačko primorje, no kako je još uvijek aktivan požar od Čepikuća prema Točioniku.

”Površina je velika i još je jako puno posla pred nama. Trenutno je na terenu 80 vatrogasaca, a očekujemo ponovnu pomoć kanadera. I dan i noć bit će dugi”, rekao je u utorak popodne Simović.

Inače, dojava o požaru raslinja na području Dubrovačkog primorja zaprimljena je u nedjelju u popodnevnim satima. Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje, tijekom ponedjeljka je zaustavljen na istočnom i sjevernom dijelu prema mjestu Trnova, a nastavljeno je gašenje južnog i jugozapadnog dijela požarišta prema Smokovljanima i Visočanima te na zapadnom dijelu prema mjestu Ošlje.

Na požarištu su jučer djelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair te pripadnici DIP-a Dubrovnik, JVP-a Dubrovačko Primorje, DVD-a Slano, Putniković i Ston s oko 50 vatrogasaca. Tijekom protekle noći požarište je čuvalo 30 pripadnika DIP-a Dubrovnik, JVP-a Slano i DVD-a Slano, Ston i Putnikovići. U gašenju požara danas sudjeluju dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Komentiraj