Javna tajna
Decoration icon

utaja poreza

Shakira se nagodila sa španjolskim vlastima! “Donijela sam odluku u najboljem interesu moje djece”

Autor:

epa10985684 Colombian singer Shakira (C, in pink), accopanied by members of her defense team, leaves Barcelona Provincial Court on the first day of her trial for allegedly defrauding Spanish tax officials of 14.5 million euro in taxes between 2012 and 2014, in Barcelona city, Catalonia region, north-eastern Spain, 20 November 2023. Shakira has eventually secured a deal with Spanish prosecutors which means she avoids spending up to eight years in jail in exchange for paying a millionaire fine.  EPA/Quique Garcia

EPA/Quique Garcia

Kolumbijska pjevačica Shakira postigla je u ponedjeljak dogovor sa španjolskim vlastima kako bi riješila svoj slučaj porezne prijevare, na dan početka suđenja.

Španjolske vlasti tvrdile su da Shakira duguje više od 14,5 milijuna eura poreza između 2012. i 2014., navodeći da je Bahame navela kao svoje primarno prebivalište tih godina, ali je zapravo većinu svog vremena provela u Španjolskoj. Shakira je u više navrata zanijekala bilo kakvu krivnju i odlučila se svoj slučaj iznijeti na sudu, umjesto da prihvati ponudu vlasti za nagodbu u srpnju 2022. godine. Shakirin dogovor uključuje uvjetnu trogodišnju kaznu i kaznu od 7 milijuna eura, navodi AP.

“Tijekom svoje karijere uvijek sam težila činiti ono što je ispravno i davati pozitivan primjer drugima. To često znači poduzimanje dodatnog koraka u poslovnim i osobnim financijskim odlukama kako bi se dobio apsolutno najbolji savjetnik, uključujući traženje savjeta od vodećih svjetskih poreznih vlasti kao što je PricewaterhouseCoopers International Limited, koji me savjetovao od samog početka, a kasnije i Ernst & Young Global Limited . Nažalost, unatoč ovim naporima, porezne vlasti u Španjolskoj pokrenule su postupak protiv mene kao što imaju protiv mnogih profesionalnih sportaša i drugih istaknutih pojedinaca, crpeći tim ljudima energiju, vrijeme i spokoj godinama”, navela je pjevačica u izjavi za Variety.

Dodala je da, iako je bila odlučna braniti svoju nevinost na sudu, donijela je odluku ‘konačno riješiti ovu stvar u najboljem interesu moje djece koja ne žele vidjeti njihovu mamu kako žrtvuje svoju osobnu dobrobit u ovoj borbi’.

“Moram se riješiti stresa i emocionalnog opterećenja posljednjih nekoliko godina i usredotočiti se na stvari koje volim — svoju djecu i sve prilike koje će mi se pružiti u karijeri, uključujući nadolazeću svjetsku turneju i novi album, oboje izuzetno uzbuđen zbog. Izuzetno se divim onima koji su se borili protiv ove nepravde do kraja, ali za mene je danas pobjeda vraćanje vremena za moju djecu i moju karijeru”, istaknula je.

Shakira ima dva sina sa španjolskim nogometašem Gerardom Piquéom. Par se razišao u lipnju 2022. godine. Da je proglašena krivom, Shakira se mogla suočiti s više od osam godina zatvora, uz 24,5 milijuna eura novčane kazne. Pjevačica je prošli tjedan bila u Španjolskoj na dodjeli latinskih Grammyja, gdje je nastupila i osvojila tri nagrade, uključujući onu za pjesmu godine za ‘Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53.’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.