Šezdeset je godina od pjesme ‘Ring of Fire’, June Carter inspirirali su osjećaji prema Johnnyju Cashu

“Ring of Fire” je pjesma koju je napisala June Carter Cash, a popularizirao ju je Johnny Cash. Singl se pojavio na Cashovom albumu 25. ožujka 1963. godine.

‘Osjećala sam se kao da sam upala u vatru i kao da sam živa gorjela’ – opisala je jednom prilikom June kako se osjećala kada se zaljubila u Johnnyja. Ti osjećaji bili su joj inspiracija da napiše pjesmu ‘Ring of Fire’. Pjesmu je u originalu otpjevala Juneina sestra Anita, ali postala je hit tek kada ju je Johnny prilagodio, dodao trubače i otpjevao svoju verziju. Oboje su tada bili u braku s drugim osobama i oboje su bili vjernici. Za June, zaljubljivanje u oženjenog muškarca bio je smrtni grijeh.

Dok je pisala riječi za ‘Ring of Fire’ na pameti su joj bili plameni jezici pakla, gdje je vjerovala da će gorjeti zbog zabranjene ljubavi. Ova pjesma bila je prva u nizu njihovih zajedničkih hitova. Njihovi potisnuti osjećaji koje su gajili jedno prema drugome dolazili su do izražaja kada bi nastupali skupa. Kemija između para bila neporeciva. June i Johnny počeli su nastupati zajedno početkom 60-ih. Sve su se više zbližavali i sve više udaljavali od svojih supružnika.

‘June je ‘Ring of Fire’ napisala za mene i točno takva je bila naša afera. Bili smo ludo zaljubljeni i cijelo vrijeme zajedno radili. A kada je turneja završila, morali smo ići kući svojim obiteljima. To je boljelo’, iskreno je jedanput ispričao Johnny Cash. Johnny se napokon 1966. razveo od žene, a June je zatražila razvod od svog drugog supruga. No, Johnny je bio ovisnik o tabletama, drogi i alkoholu. Nekoliko puta je zaprosio June, ali ona mu je rekla da se neće udati za njega dok se ne skine s droge. On je tada obećao da će sve učiniti da bude njegova. Oženili su se 1968. godine i ostali zajedno cijeli život.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner