Seth Rogen odriče se Jamesa Franca optuženog za seksualno napastovanje

Seth Rogen i James Franco dugogodišnji su prijatelji i filmski partneri, te su zajedno glumili u nekoliko filmova kao što su „Pineapple Express“, „Ovo je kraj“ i „Majstor lošeg filma“. Njihov odnos nije se promijenio ni 2018. godine kada je pet žena optužilo Franca za seksualno neprikladno ponašanje, netom nakon što je osvojio nagradu Zlatni globus za glavnu ulogu u filmu „Majstor lošeg filma“. Rogen je nakon tih optužbi u jednom intervjuu rekao  kako će nastaviti surađivati sa Francom ali sada je promijenio svoje mišljenje. On je u intervjuu za Sunday Times Magazine, u povodu izlaska njegove autobiografske knjige „Yearbook“, priznao kako su optužbe na račun Franca utjecale na njihov odnos.

„Prisjetio sam se intervjua iz 2018. godine gdje sam komentirao kako ću nastaviti surađivati s Jamesom, ali istina je da neću i da trenutno to ni ne planiram“, izjavio je Rogen za  Sunday Times Magazine.

Prije tri godine, Sarah Tither-Kaplan, bivša studentica glume u filmskoj školi Studio4 koju je Franco osnovao, ispričala što se događalo 2015. godine na snimanju filma „The Long Home“. Franco je režirao taj film te je snimajući scenu orgija zatražio da se genitalije glumica u potpunosti razgolite nakon čega je simulirao oralni seks. Osim toga, opisala je kako je na snimanju druge scene tražio od nje i nekoliko drugih glumica da se pojave  u toplesu i plešu oko njega dok on na glavi ima životinjsku lubanju. Kada je jedna od glumica to odbila, izbačena je sa snimanja. Sarah Tither-Kaplan i još jedna glumica koja ga je optužila početkom ove godine postigle su izvansudsku nagodbu s Francom.

Međutim, prije mjesec dana glumica Charlene Yi objavila je na Instagramu priču sa snimanja filma „Majstor lošeg filma“ koje je ona željela napustiti „jer je James Franco seksualni napasnik“. Navela je kako su je nakon toga pokušali podmititi dobivanjem veće uloge dok je ona plakala i rekla im da ona to ne želi jer se ne osjeća sigurno dok radi sa seksualnim predatorom. Francovi suradnici na filmu, napisala je, nastojali su umanjiti cijelu situaciju tvrdeći kako je Franco bio takav prethodne godine ali da se sada promijenio. „A ja sam čula od njega kako je tog tjedna napastvovao nekoliko novih žena“. Također je prozvala „Setha Rogena i pomagače“ tvrdeći kako bi i oni trebali biti odgovorni. Rogen je ujedno bio i producent filma „Majstor lošeg filma“.

Na pitanje vjeruje li optužbama Charlene Yi, Rogen je odgovorio: “Ono što mogu reći jest da prezirem zlostavljanje i uznemiravanje te nikada ne bih prikrio radnje nekoga tko to čini ili je  svjesno doveo nekoga u tu situaciju“.

Komentiraj