Šef Airnbnb-ja: “Zbog pandemije, putovanja i turizam trajno će se promijeniti”

Putovanja i poslovanje svih u toj branši zbog pandemije koronavirusa trajno će se promijeniti, izjavio je u Brian Chesky, izvršni direktor popularne platforme za iznajmljivanje smještaja Airbnb. Bilo je to u četvrtak na konferenciji koju je održao Reuters Next, gdje se raspravljalo o novoj situaciji u kojoj su se u pandemiji našli akteri uključeni u turizam i putovanja.

“Tradicionalni turizam i razgledavanje vodećih svjetskih destinacija znatno će se smanjiti, kao i letovi radi poslovnih sastanaka, a prevladat će putovanja u manje zajednice. Posjećivat će se manji gadovi, prijatelji i obitelj”, rekao je Chesky.

Putnici “čeznu za onim što im je oduzeto. Ne čeznu vidjeti Times Square, već prijatelje i obitelj, što dugo nisu mogli”, dodao je.

Airbnb je pandemija koronavirusa pogodila već početkom 2020. godine. U samo osam tjedana poslovanje te moćne platforme potonulo je 80 posto.

Kada su vlade počele ublažavati mjere zatvaranja, ljudi su odmah reagirali i puno njih je rezerviralo kuće umjesto hotela. To je Airbnb-ju pomoglo da u trećem tromjesečju prošle godine neočekivano posluje s dobiti. Ubrzo se pokazalo pojačano zanimanje klijenata za iznajmljivanje domova daleko od većih gradova.

Kompanija je prosincu prošle godine uspješno uvrstila dionice u burzovnu kotaciju, a cijena im je u IPO-u dvostruko porasla. U četvrtak porasla je za još deset posto, na rekordnih 187,42 dolara, donosi Reuters.

Komentiraj