Sean Penn: “Šamar Willa Smitha ne bi se ni dogodio da su pustili Zelenskog da govori na Oscarima”

Glumac i redatelj Sean Penn kritizirao je dodjelu Oscara jer nisu dopustili ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da govori na dodjeli Oscara prošle godine, dodajući da se zloglasni šamar Willa Smitha ne bi dogodio da se Zelenski pojavio.

U intervjuu za Variety o Pennovom dokumentarcu o invaziji na Ukrajinu ‘Superpower’ (koji je režirao s Aaronom Kaufmanom), Penn je rekao: “Producent dodjele Oscara je pomislio: ‘Oh, Zelenski nije dovoljno bezbrižan’. Pa, pogodite što imaš umjesto toga? Willa Smitha!”

“Ne poznajem Willa Smitha. Jednom sam ga sreo. Činio se jako drag kad sam ga upoznao… Pa zašto si, dovraga, samo pljunuo na sebe i sve ostale s ovom glupom jebenom stvari? Zašto stojite i plješćete njegovom najgorem trenutku kao osobe?”, dodao je i naglasio: “Ovo jebeno sranje ne bi se dogodilo sa Zelenskim. Will Smith nikad ne bi napustio tu stolicu da bi sudjelovao u glupom nasilju. To se nikada ne bi dogodilo.”

The Presidential Office of Ukraine PRESS

Zahtjev Zelenskog da se obrati na ceremoniji dodjele Oscara navodno je odbijen dvaput, 2022. i 2023. godine, uz sugestije da je producent Oscara Will Packer izrazio zabrinutost zbog dopuštanja obraćanja Zelenskog budući da su svi pogođeni sukobom bijelci, a sukobi koji uključuju obojene ljude čine ne dobiti istu pozornost Hollywooda.

Nakon što je zaprijetio da će otopiti vlastite Oskare ako Zelenski bude odbijen, Penn je umjesto toga poklonio jedan od svojih kipića ukrajinskom predsjedniku kao ‘simboličnu’ pozajmicu dok sukob ne završi.

U svojoj kritici Smithovog ‘najgoreg trenutka kao osobe’, Penn se osvrnuo na vlastitu zatvorsku kaznu nakon što je 1987. osuđen zbog nesmotrene vožnje i udaranja statista na setu filma ‘Colors’. Prema novinskom izvješću u to vrijeme, Penn je ‘izudarao filmskog statistu Jeffreyja Kleina tijekom pauze u snimanju… Penn se protivio Kleinu da fotografira njega i glumca Roberta Duvalla, te ga je psovao i pljuvao. Kad je Klein uzvratio, Penn ga je nekoliko puta udario u lice zatvorenom šakom i članovi ekipe i glumci morali su ga skinuti s njega i zadržati.

Pennov ‘Superpower’, koji bi uskoro trebao biti objavljen na Paramount+ streaming servisu, nastao je prije ruske invazije na Ukrajinu kao dokumentarac o nevjerojatnom usponu Zelenskog na političku moć nakon njegove prethodne karijere TV komičara. Glumac je fotografiran u Kijevu na predsjedničkom brifingu istog dana kada su ruske snage napale, a kasnije je postao jedan od vodećih zagovornika vojne potpore Zapada Ukrajini. U veljači, na svjetskoj premijeri filma ‘Superpower’ na filmskom festivalu u Berlinu, Penn je rekao da Amerikanci ‘moraju prihvatiti određenu razinu srama jer nisu ranije krenuli s oružjem’.

The Presidential Office of Ukraine PRESS

Komentiraj

nacional banner
nacional banner