HINA/ Denis CERIĆ

BERNARDIĆ “Plenković i Dalić moraju otići”

SDP je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare.

Konferencija bi trebala početi nakon 20:30 sati, a na njoj će predsjednik stranke Davor Bernardić govoriti o slučaju Agrokor.

Brnardić je kazao da je zbog situacije u Agrokoru ugroženo 27 tisuća radnih mjesta. Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da ni danas ni sutra nema ‘nikakvog dramatičnog trenutka’.

“Ako ovo nije prioritet onda što je? Imamo predsjednika Vlade koji ne zna odrediti prioritete i koji je neodlučan. Pitanje je da li on vodi ovu Vladu”, rekao je Bernardić, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Jasno je da je Ramljak samo produžena ruka Martine Dalić koja je morala znati kolike su naknade savjetnicima. Ako je znala onda je lagala da nije znala. A ako nije znala, onda je nekompetentna. U oba slučaja mora otići”, poručio je Bernardić. Dodao je da je očito veza nje i Plenkovića prejaka kad je on tako štiti.

Istaknuo je da je najbolje da Plenković odstupi, jer Vlada ne može riješiti slučaj Agrokor. “Plenković treba otići, to je to. A što se tiče ministara, Dalić treba otići”, rekao je predsjednik SDP-a na pitanje novinara hoće li njegova stranka ponovo tražiti opoziv Vlade.

Upitan na koji bi način on riješio slučaj Agrokor, Bernardić nije dao odgovor, već ponovio: “Prioritet je da Plenković i Vlada odu. Ne mogu ljudi koji su kontaminirali proces ostati”.

 

Komentiraj