Scarlett Johansson tužila kompaniju Disney zbog prikazivanja filma “Black Widow” na streaming platformi

Glumica Scarlett Johansson odlučila se na potez koji bi mogao imati značajan utjecaj na razvoj poslovnih odnosa u Hollywoodu. Ona je podigla tužbu protiv kompanije The Walt Disney gdje navodi kako je njen ugovor prekršen onog trenutka kada je odlučeno da se film „Black Widow“ počne prikazivati na streaming platformi Disney+. Scarlett Johansson tvrdi kako je kompanija žrtvovala uspjeh filma u kinima kako bi ojačala svoju streaming platformu.

U odgovoru na tužbu glasnogovornik kompanije Disney naveo je kako je tužba neutemeljena, te je tužna i uznemirujuća. „Prikazivanje filma ‘Black Widow’ na Disney+ platformi značajno će joj povećati mogućnosti da ostvari dodatnu zaradu zaradu povrh 20 milijuna dolara koje je do sada dobila“, rekao je glasnogovornik.

„Black Widow“, u kojem Scarlett Johansson glumi glavnu ulogu, jedan je od onih filmova koji se istovremeno prikazuje i u kinima i na streaming platformi a sve kao rezultat pandemije koronavirusa zbog čega je broj gledatelja u kinima značajno smanjen. Film se počeo prikazivati u kinima u srpnju dok se na platformi Disney+ porikazuje po cijeni od 30 dolara.

„Zašto bi se Disney odrekao zarade od nekoliko stotina milijuna dolara na kino blagajnama prikazujući film u kinima u vrijeme kada je kino tržište slabo, umjesto da pričekaju nekoliko mjeseci da se tržište oporavi? Ta je odluka, barem djelomično, donesena jer je Disney u tome vidio priliku da promovira svoju pretplatničku uslugu koristeći film i gospođu Johansson kako bi privukli nove mjesečne pretplatnike, zadržali postojeće, i etablirali Disney+ kao uslugu koju morate imati u vrijeme rasta konkurentnog tržišta“, navodi se u tužbi gdje se spominje i da na se taj način kompanija Disney spašava od plaćanja bonusa slavnoj glumici koji bi ona, po ugovoru, trebala dobiti u slučaju velike kino zarade filma.

Komentiraj