SAVEZ BEZ MILOSTI Hajduk zbog divljanja Torcide na Poljudu dobio jednu od najtežih kazni u povijesti HNL-a

Autor:

03.04.2024., stadion Poljud, Split - SuperSport Hrvatski nogometni kup, polufinale, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivana Ivanovic/PIXSELL

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluke o kaznama s utakmica polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, stoji na službenoj stranici HNS-a. 

Kao što se moglo očekivati, Hajduk je brutalno kažnjen zbog divljanja Torcide nakon polufinala Kupa u kojem je Dinamo slavio 1:0 na Poljudu.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

“HNK Hajduk je kažnjen na temelju članaka 4., 9., 28., 35., 38., 66. i 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a jer je na utakmici Hajduk – Dinamo domaća navijačka skupina Torcida u 8. minuti zapalila dvije bljeskalice, u 21. minuti zapalila tri baklje, u 35. minuti zapalila 10 baklji, u 40. minuti zapalila jednu baklju, u 50. minuti zapalila četiri baklje, u 51. minuti ometala gostujućeg igrača prilikom izvođenja udarca iz kuta, zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od 120 sekundi, u 62. minuti aktivirala jedan topovski udar, u 71. minuti zapaljeno je najmanje 50 baklji, aktivirano i bačeno na tartan stazu 7 topovskih udara i jedna rasprskavajuća raketa, u 74. minuti zapaljene su tri baklje, u 78. minuti zapaljena je jedna baklja te minutu nakon završetka utakmice, više domaćih navijača (50 – 100), smještenih na sjevernoj tribini, utrčalo je na teren za igru na kojem su se u tom trenutku nalazili igrači obiju momčadi, suci i službene osobe, odmah po ulasku navijača na teren intervencijom policije ti su navijači vraćeni na sjevernu tribinu, gdje je u trajanju od 20 do 30 minuta došlo do uništavanja stadiona i napada na policijske službenike, a neredi i sukobi s policijskim službenicima su se nastavili u široj zoni stadiona, zbog čega su službene osobe i gostujuća momčad zadržane na stadionu i poslije 23 sata, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se na temelju članka 66. st. 1. u vezi s člankom 28. Disciplinskog pravilnika HNS-a utvrđuje: kazna igranja dvije naredne prvenstvene utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige ili SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu – Gradskom stadionu Poljud bez prisutnosti gledatelja, kao i novčana kazna u iznosu od 26.500 eura.

LEGENDA KLUBA Vučević otkrio vraća li se u Hajduk kao sportski direktor: ‘To me ne zanima’

HNK Hajduk je kažnjen i zato što su domaći navijači (Torcida) od 46. do 50. minute skandirali ‘Mrzim Dinamo, srpsko ime to’, u 90. minuti skandirali ‘Cigane, cigane’, te u 92. minuti skandirali ‘Ubij, ubij, ubij, purgera’, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 8.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. Disciplinskog pravilnika HNS-a izriče ukupna kazna igranja dvije naredne prvenstvene utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige ili SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu – Gradskom stadionu Poljud bez prisutnosti gledatelja, kao i novčana kazna u iznosu od 32.000 eura.

Na temelju odluke Disciplinske komisije HNS-a, Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o ukidanju suspenzije Gradskog stadiona Poljud. 

GNK Dinamo je kažnjen zbog toga što su navijači tog kluba na utakmici Hajduk – Dinamo u 27. minuti utakmice skandirali ‘Ubij, ubij, ubij tovara’, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a te se izriče novčana kazna u visini od 4.000 eura.

NK Lokomotiva je kažnjen zbog toga što su navijači gostujućeg kluba na utakmici Lokomotiva – Rijeka u 61. minuti koristili pirotehnička sredstva (ukupno 5 baklji i jedna petarda), čime je počinjen prekršaj iz članka 66. st. 1. Disciplinskog pravilnika HNS-a te se izriče novčana kazna u visini od 670 eura.

HNK Rijeka je kažnjen zbog toga što su navijači tog kluba na utakmici Lokomotiva – Rijeka u 61. minuti koristili pirotehnička sredstva (ukupno 5 baklji i jedna petarda), čime je počinjen prekršaj iz članka 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a te se izriče novčana kazna u visini od 1.000 eura”, stoji u priopćenju HNS-a.

TKO ĆE BITI NOVI PREDSJEDNIK Hoće li Josip Pavić naslijediti Lukšu Jakobušića?

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.