LEGENDARNI PEZZI NIJE VIŠE DOBAR ZA HRT ‘Hvala ti Mare! Nije ti ovo trebalo’

Autor:

13.12.2022., Zagreb - U Saboru je odrzana svecanost dodjele Drzavne nagrade za sport „Franjo Bucar“ u 2022. godini. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Nakon šest godina redovnog uključivanja u emisiju ‘Studio 4’ HRT-a, iz javnog servisa Pezziju su se ‘zahvalili’ te, čini se, na HRT više nije dobrodošao

Nakon šest godina redovitog komentiranja nogometnih utakmica, ali i situacije oko klubova i HNL-a, nedavno je izostalo gostovanje i komentar doajena sportskog novinarstva Ede Pezzija. Naime, Edo Pezzi dobio je informaciju da neće biti njegovog uključivanja u HRT-ovom Studiju 4, iako se za to pripremao, prema ranijem dogovoru s urednikom emisije.

Edo Pezzi, važno je naglasiti, tijekom duge i plodne karijere dobio je brojne nagrade i spada među novinare s najviše priznanja na HRT-u, gotovo dvadesetak. Od dobivenih priznanja više od deset ih je za životno djelo, od najveće državne nagrade Franje Bučara, HOO, Redom Danice Republike Hrvatske s likom Franje Tuđmana, Zbora sportskih novinara Hrvatske, nagrade za životno djelo grada Splita i Splitsko dalmatinske županije, a tu je i godišnja nagrada HRT-a, te posebno mu dragi Zlatni prsten Hajduka za dugogodišnje praćenje najdražeg kluba…

Inače, Pezzi je u zasluženoj je mirovini, no zadnjih šest godina, volonterski, bez honorara, iz ljubavi prema profesiji, u Studiju 4 komentira recentne nogometne rezultate Hajduka i ‘Vatrenih’. Nedavno su ga, međutim, usmeno obavijestili da ništa od gostovanja, uz napomenu kako se previše pojavljuje i da sportske događaje isključivo prati sportska redakcija na čelu s urednikom Markom Šapitom.

Edo Pezzi to je nazvao “nevjerojatnim bezobrazlukom nakon 63 godine vjernosti HRT-u“.

Legendarni sportski novinar situaciju je komentirao za nacional.hr.

‘Pojavom nekakvog Šapita krenula je hajka’

“Iza mene je period od 63 godine u novinarstvu, 55 na HRT-u. Zadnjih šest godina sam zajedno s još pet kolega radio bez honorara za HTV 4 isključivo da pomognem izuzetno vrijednom i talentiranom Petru Vlahovu. Nikome taj rad nije smetao, jer sam Televiziji klikanjem donosio novac, nikome u Sportskoj redakciji za koju sam godinama radio. A onda je pojavom nekakvog Šapita krenula hajka na nas posebno na mene.

Nažalost, on ne zna tko mi je sve prenosio njegove stavove. Zaboravio je da na Prisavlju i zidovi imaju uši. Nažalost uspio je uvjeriti neke svoje špice da nas moraju skinuti iz programa. Začudo proizvod koji televizijskoj kući donosi novac se zabranjuje, a ostaju novinarski nezanimljivo stereotipi… Pa tko je tu lud!

Nikad dosad nisam dobio toliko poruka podrške, a fascinirala me je jedna gospođa Maja koja me izvijestila da je sinoć u jednoj splitskoj crkvi bila molitva za mene spram odluke TV da nas likvidiraju“, ispričao je za nacional.hr.

‘Izgubiti vjernog suradnika je tragedija’

Komentirajući klimu koja vlada unutar zidova Prisavlja, Pezzi se dotaknuo direktorice Marije Nemčić u koju se, kako kaže, istinski razočarao.

“Na kraju moram kazati ono što me najviše boli, a to je da me je direktorica Marija Nemčić, koju sam uvijek podržavao, izdala. Uvijek mi je odgovarala na mailove, osobito na onaj kad sam joj čestitao što su je vratili na TV, ali ovog puta niti riječ! Točnije, javila mi se prije pola sata, nisam još pročitao što je napisala, ali to više i nije važno – šteta je učinjena. Bol koju mi je zadala je nenadoknadiva. Zanima me samo zašto se tako ponijela.

Za mene izgubiti vjernog suradnika je prava ljudska tragedija. Jer, naposljetku, u ovim godinama ja sam trebao Televiziji, a ne ona meni. Kakogod, ostat će mi zadovoljstvo jer sam radio s mnogim divnim ljudima, šteta što se spomenuta dama eliminirala iz te elitne skupine. Mogu samo poručiti – Hvala ti Mare! Nije ti ovo trebalo!”, zaključio je Edo Pezzi.

 

EDO PEZZI ZA NACIONAL.HR: Odlazi najveći tandem promašaja, dovodili su islužene autsajdere. Imam i poruku za Torcidu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.