ŠARAC: “Nadam se da smo se prezentirali u što boljem svjetlu”

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je u ponedjeljak Češku u Beču. Šesta je to pobjeda naših reprezentativaca u isto toliko utakmica.

“Pobijedili smo i ispunili naše ciljeve. Utakmica je bila kontrolirana s naše strane, bilo je malo nervoze koja je uvijek tu, ali ništa strašno. Igrali smo u sastavu koji još nikad nije igrao zajedno, drago mi je da smo postigli dobar rezultat. Mislim da su danas svi išli na glavu i htjeli pobIjediti, nekad se osjetilo da postoji neuigranost, ali ipak smo pobijedili”, rekao je nakon utakmice Marko Mamić.

Poručio je da i protiv Španjolske u srijedu idu na pobjedu, bez obzira na situaciju u drugoj grupi. “Mislim da moramo biti zadovoljni onime što smo dosad napravili. Nema smisla nagađati koja će ekipa doći s druge strane, sve je otvoreno, sve ekipe su na istom nivou. Svejedno je tko dođe”, dodao je.

“Bilo je malo čudno, iskreno nismo baš na treningu vježbali ovu postavu. Dosta je tu stvari koje se treba poloviti, griješili jesmo u nekim situacijama i to je normalno u ovim situacijama”, rekao je Matej Hrstić u mix zoni.

“Ono što je najvažnije je to da smo odmorili bitne igrače, ali i da smo mi koji ne igramo često osjetili taj adrenalin. U polufinalu bih radije Sloveniju, ali moramo biti prvi u grupi da bismo išli na drugoga iz one grupe”, rekao je Matej Ašanin, koji je danas Česima obranio devet udaraca.

“Čestitao bih svim momcima, danas su stvarno rezerve povukle najveći dio. Nadam se da smo se prezentirali u što boljem svjetlu. Igrali smo cijelo vrijeme s tri beka šutera, bilo je malo teže. Snalazili smo se u napadu kako smo znali, igrali smo i s dva pilota i vrtjeli lijevo-desno do prilike i u obrani smo se borili i ginuli jedan za drugog”, rekao je Josip Šarac.

Komentiraj