Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u ponedjeljak je najavla kako će učiniti sve da se na ovogodišnjem Hanžeku ne ponovi 2013. godine, kada je jedini poraz u sezoni doživjela u Zagrebu. Ipak, objašnjava, te je godine došla ozlijeđena, a sada je zdrava i potpuno spremna završiti sezonu bez poraza.

“Ako bude toplo, nadam se da mogu baciti dalje i od 71,08 metara i srušiti hrvatski rekord”, rekla je Perković koja ističe da publika daje dodatni adrenalin.

Na Hanžeku će nastupiti i olimpijska pobjednica na 100 metara s preponama Dawn Harper-Nelson, koja je poručila da očekuje pobjedu. Zagrebačka će publika imati prilike uživo vidjetu i dvostruku svjetsku prvakinju na 400 metara s preponama, Čehinju Zuzanu Hejnovu.

Jedna od najatraktivnijih utrka ovogodišnjeg mitinga biti će 100 metara, a glavna zvijezda Jamajčanin Asafa Powell, bivši svjetski rekorder. Hanžek će danas otvoriti najbolji svjetski bacači kugle natjecanjem na bacalištu kraj zagrebačkih fontana, koje će započeti u 18.30 sati.

Komentiraj