Sandra Bullock ponovo s Netflixom, ovog puta izlazi iz zatvora

Nakon uspjeha s filmom „Bird Box“ glumica Sandra Bullock ponovo će surađivati s kompanijom Netflix. Iako se još ne znao naslov novog filma, radi se o priči o Ruth Slater, ženi koja izlazi iz zatvora nakon što je odslužila kaznu. Vraća se u svoj dom i svoj grad, ali joj zajednica ne oprašta grijehe iz prošlosti. Kada shvati da je ni obitelj ne tretira drugačije, kreće u potragu za svojom sestrom koju je svojedobno morala napustiti.

Film će režirati njemačka redateljica Nora Fingscheidt. Ona se ove godine proslavila filmom „Razbijačica sustava“ koji je njemački kandidat za Oscara. Film je imao hrvatsku premijeru na filmskom festivalu u Vukovaru gdje je i pobjedio, osvojivši nagradu „Zlatni šlep“.  Scenarij je napisao Christopher McQuarrie koji je još 1996. godine osvojio Oscara za najbolji scenarij za film „Privedite osumnjičene“, a posljednjih godina poznat je kao redatelj i scenarist dva zadnja filma iz franšize „Nemoguća misija“. Ujedno je napisao scenarij za nadolazeći film „Top Gun: Maverick“. Njegov scenarij za film sa Sandrom Bullock temelji se na britanskoj mini tv seriji „Unforgiven“ iz 2009. godine, gdje Ruth Slater izlazi iz zatvora nakon 15 godina zbog ubojstva dva policajca.

Film „Bird Box“, horor-triler na kojem je došlo do prve suradnje između Sandre Bullock i Netflixa, bio je iznimno gledan. Iz ovog streaming servisa govorili su kako je 80 milijuna kućanstava gledalo film tijekom prva četiri tjedna prikazivanja.

Komentiraj