Salma Hayek opisala kako je “pobijedila Harveya Weinsteina u njegovoj igri”

Salma Hayek gostovala je u podcastu komičara Marca Marona ali ono o čemu su razgovarali nije bilo ni malo komično. Jedna od tema razgovora bio je odnos slavne glumice sa filmskim producentom Harveyem Weinsteinom kojeg je ona nazvala zlostavljačem. Weinstein je, inače, zbog seksualnog nasilja i silovanja osuđen na 23 godine zatvora.

„Da razjasnimo, nisam bila ni u kakvoj vezi s Harveyem Weinsteinom. Imali smo radni odnos tijekom kojeg me je Weinstein na nekoliko načina zlostavljao. Nije dobio ono što je želio. To je bilo traumatizirajuće“, započela je svoju ispovjest Salma Hayek koja je u produkciji Weinsteinove kompanije Miramax snimila film „Frida“, biografiju slavne meksičke slikarice Fride Kahlo. „Zapravo sam, u pet godina tijekom kojih sam pokušavala snimiti film, bila vrlo pametna. Bila sam vrlo, vrlo jaka ali kada sam nakon svega došla kući bila sam tjednima u depresiji“.

Salma Hayek je za ulogu u filmu „Frida“ snimljenog 2002. godine bila nominirana za Oscara za najbolju glumicu ali kaže kako je film snimljen protiv Weinsteinove želje. „Bila sam dovoljno pametna da ga, zakonski, stjeram u kut i da snimim film koji on nije želio da se snimi. Nije želio, jer nije od mene mogao dobiti ono što je želio zauzvrat“, nastavila je Salma Hayek dodajući „Tijekom snimanja filma učinio je moj život jadnim. Izašla sam iz svega i rekla ‘Pobjedila sam. Potukla sam ga u njegovoj igri. Nisam žrtva. Ozdravila sam. Ja sam borac, jaka sam’“.

Kada su se 2017. godine u javnosti pojavile optužbe na račun Weinsteinovog zlostavljanja, glumica je priznala da se ponovo loše osjećala. „Ne radi se samo o seksualnom zlostavljanju. Bilo je i mentalnog zlostavljanja na poslu. Zlostavljao je i brojne muškarce“.  Naime, u prosincu 2017. godine Salma Hayek napisala je kolumnu za New York Times gdje je opisala kako ju je tijekom snimanja filma „Frida“ Harvey Weinstein pokušao seksualno iskoristiti, a kada je ona to odbila, prijetio joj je kako taj film nikada neće prikazati u kinima.

Komentiraj