Sjedinjene Države su odobrile planirane letove u druge kubanske gradove osim Havane iz pet američkih gradova, a usluga počinje već na jesen, priopćilo je američko ministarstvo prometa u petak.

American Arilines Group Inc, Frontier Airlines, JetBlue Airways Corp, Silver Airways, Southwest Airlines Co i Sun Country Airlines moći će imati do deset povratnih letova na dan, izvijestilo je ministarstvo. Zrakoplovi će polaziti iz Miamija, Fort Lauderdalea, Chicaga, Philadelphije i Minneapolisa/St. Paula, dodaje.

Sjedinjene Države i Kuba potpisali su ove godine ugovor kojim se prvi put nakon više desetljeća ponovo uspostavljaju komercijalne zračne veze između nekadašnjih hladnoratovskih neprijatelja. Po tom ugovoru, za Havanu će biti odobreno 20 povratnih letova na dan, ali su američke aviokompanije tražile gotovo 60 letova na dan, puno više od odobrenog.

Ministarstvo prometa je reklo da će konačnu odluku o tome koje će aviokompanije dobiti pravo na ovaj ograničen broj letova za Havanu donijeti na ljeto.

Ministarstvo navodi da se sedam američkih zrakoplovnih tvrtka prijavilo na natječaj za pružanje usluge zračnog prijevoza u druge kubanske gradove.

Osim Eastern Airlinesa koji nije ishodio potrebne licencije, vlada je odobrila sve predložene rute.

Komentiraj