SAD: Google će ponovno dozvoliti političko oglašavanje

Unsplash/Nathana Rebouças

Google će ukinuti zabranu i ponovno dozvoliti političko oglašavanje i povezane sadržaje na svojoj platformi u Sjedinjenim Američkim Državama, izvještava cnbc.com. 

Ako oglasi ne krše pravila tvrtke, na stranicama će se moći isticati poruke o izabranim dužnosnicima, kandidatima, političkim strankama i drugim sadržajima vezanim uz održane američke predsjedničke izbore.

Poznata kompanija je zabranila političke oglase nakon zatvaranja birališta u studenom prošle godine, potom je oglašavanje ponovno dozvoljeno da bi nova zabrana stupila na snagu nakon nereda u Washingtonu u siječnju. To je učinjeno kako bi se spriječilo curenje “lažnih informacija” od strane različitih grupacija, političkih organizacija itd. Google će i dalje “strogo provoditi pravila o oglašavanju i zabranjivati lažne informacije, koje bi mogle značajno narušiti povjerenje u izbore ili demokratski proces.”

Podsjetimo i kako je društvena mreža facebook zabranila političke oglase. Strogo je kontrolirala objavljene sadržaje u izbornoj utrci te je korisnike usmjeravala na službene profile institucija i tijela zaduženih za provođenje izbora. Zabrana objavljivanja ovakvih sadržaja je još uvijek na snazi.

Komentiraj