Sacha Baron Cohen priznao da je riskirao karijeru kada je kritizirao Facebook

U studenome prošle godine komičar Sacha Baron Cohen održao je govor na kongresu Antiklevetničke lige u New Yorku kada je kritizirao Facebook zbog manjka borbe protiv rasizma i antisemitizma na svojoj platformi. Glumac, kojeg ćemo uskoro gledati u filmu „Borat 2“, posebno je bio nezadovoljan stavom Facebooka oko istinitosti političkih oglasa koji se objavljuju na ovoj društvenoj mreži. Prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg govorio je tada kako je na korisnicima da odluče što je istina a što nije u tim oglasima. „Da je Facebook postojao u tridesetim godinama prošlog stoljeća dopustio bi Hitleru oglase s ‘rješenjem židovskog problema’“, rekao je tada Baron Cohen.

U subotu, Baron Cohen dao je veliki intervju za New York Times te je rekao kako je taj govor bio potpuno izvan njegove „sigurne zone“ jer se on inače ne petlja u politička pitanja. „Bilo je to prvi puta da držim važan govor ali osjećao sam da moram uključiti alarm i reći kako je ove godine demokracija u opasnosti. Osjećao sam da, čak i ako će taj govor uništiti moju karijeru i ako će mi ljudi reći ‘daj šuti, ne treba nam slavna osoba da nam kaže što da radimo’ što bi i razumio, trebam to reći kako bi mogao živjeti sam sa sobom“, izjavio je Baron Cohen.

Prošli tjedan Facebook je objavio kako će zabraniti svaki sadržaj koji negira Holokaust. Zuckerberg je na svom Facebook profilu objavio kako je zbog rasta antisemitizma odlučio promijeniti svoju dosadašnju odluku.

Komentiraj