Lukašenko oštro o Srbiji: “Takva politika nikome ne treba”

Autor:

FILE PHOTO: Belarusian President Alexander Lukashenko attends the Commonwealth of Independent States (CIS) leaders' summit in Bishkek, Kyrgyzstan, October 13, 2023. Sputnik/Pavel Bednyakov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY./File Photo Photo: SPUTNIK/REUTERS

SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL

Na sastanku s novim veleposlanicima Bjelorusije u nekoliko zemalja, uključujući Srbiju, Aleksandar Lukašenko je rekao da treba vidjeti koju politiku Srbija vodi i želi voditi prema Bjelorusiji, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

“Ako žele suradnju, onda mora biti rezultata na području trgovine i ekonomije. Ako žele mahati repom, grubo govoreći, i podržavati europske i američke sankcije protiv Bjelorusije, to je njihova stvar, neka ih podrže ako su zaboravili dobro s naše strane”, kazao je Lukašenko.

Lukašenko, koji je danas imenovao nove veleposlanike u Srbiji, Kini i još nekoliko država Afrike i Azije, naveo je da će Bjelorusija, ako Zapad i Amerika ne žele surađivati s njom, “čuvati svoja veleposlanstva tamo gde je to nužno” i da će prebaciti glavne diplomate u one zemlje koje žele suradnju s Minskom, prenosi N1.

“Surađujemo s mnogim zemljama. Trebamo ojačati te odnose, to se odnosi i na Srbiju, ali treba shvatiti što ona želi. Govoriti jedno, a raditi potpuno suprotno, takva politika nikome ne treba”, dodao je Lukašenko.

Srbija se prošle godine pridružila sankcijama koje je Europska unija uvela Bjelorusiji, ali se u kolovozu ove godine nije uskladila s odlukom Europske unije o proširivanju sankcija Minsku.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.