EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

Rusija objavila velik napredak sirijske vojske u borbi protiv militanata

Rusija je u ponedjeljak pozdravila “dramatičnu promjenu” u sirijskom sukobu, objavivši da je sirijska vojska uz pomoć Moskve na dobrom putu prema istjerivanju militanata iz središnjeg dijela te bliskoistočne države.

General pukovnik Sergej Rudskoj je u priopćenju ruskog ministarstva obrane istaknuo kako je provincija Alep u potpunosti “oslobođena” nakon što je vraćeno 50 naseljenih centara i više od 2700 kvadratnih kilometara teritorija.

“Proteklog se mjeseca dogodila dramatična promjena u Siriji”, naglasio je Rudskoj.

“Sirijska vojska je uz pomoć ruskih zračnih snaga postigla niz značajnih uspjeha i zadala važan poraz velikoj skupini boraca Islamske države u središnjem dijelu Sirije”, dodao je.

Militanti su sada koncentrirani u pokrajini Deir al-Zor, a Rudskoj ističe kako je Rusija pojačala svoje izviđačke i misije bombardiranja na tom području te da se sirijska vojska približava toj ekstremističkoj skupini s triju strana.

Ruski general otkrio je i da sirijska vojska napreduje između 30 i 40 kilometara svakih 24 sata i da uz pomoć Rusije koristi nove borbene strategije poput iznenadnih iskrcavanja helikopterima.

“Krajnji cilj je uništiti posljednja uporišta terorista u regiji Deir al-Zor”, zaključio je Rudskoj.

Komentiraj