RTL OBJAVIO ANKETU Evo što ispitanici misle o ‘Tim’s teamu’

Patrik Macek/PIXSELL

Prema podacima najnovije RTL-ove ankete, 58% ispitanika funkcioniranje ‘Tim’s team-a’ smatra potpuno ili uglavnom neuspješnim, 28% misli da suradnja Domoljubne koalciije, MOST-a i premijera Oreškovića funkcionira srednje, dok je 10% ispitanika suradnju ocijenilo uspješnom.

Zamiljiv je podatak da je Vladu neuspješnom ocijenilo oko 20% birača HDZ-a i MOST-a. Gotovo 40% ispitanika smatra kako je premijer Orešković glavni krivac za loše funkcioniranje Vlade. 33% vjeruje da je kriv HDZ, a 16% ispitanika krivnju je svalio na MOST nezavisnih lista. Na popisu ‘krivaca’ našla se i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Ispitanici Vladi najviše zamjeraju što još uvijek nije bilo nikakvih značajnih poteza. 29% ispitanika najboljom odlukom ocijenjuje najavu da neće biti rezanja plaća i mirovina. 10 posto ispitanika najboljom odlukom smatra ukidanje Odbora za neprofitne medije u Ministarstvu kulture, dok se na listi top pet odluka našao i pokušaj zaštite bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje nakon što su otkrivene njegove afere

Na listi s najgorim odlukama Vlade i ministara čini se kako su ispitanici najnezadovoljniji izborom ministara. Njih 15 posto smatra da su loši, nestručni i nekvalitetni. Na trećem se mjestu našlo neispunjeno obećanje o smanjivanju plaća dužnosnika. Na ovoj su se ljestvici našli i sporost u donošenju odluka, izbor zamjenika i pomoćnika, odabir Zlatka Hasanbegovića kao ministra kulture, te problem Dragana Lozančića.

Komentiraj