Rolling Stonesi objavili nikad objavljeni video iz filma „Rock and Roll Circus“

Kako je pandemija izazvana koronavirusom bez ikakve sumnje zaustavila sve koncertne aktivnosti tako i veliki glazbenici poput Rolling Stonesa izvlače neke stare snimke kako bi razveselili svoje obožavatelje. Tako su Rolling Stonesi objavili video koji nije ušao u konačnu verziju filma „Rock and Roll Cicrus“ iz 1996. godine. Video je objavljen na youtube kanalu izdavačke kuće ABCKO i sadrži njihovu premijernu izvedbu pjesme „Sympathy for the Devil“ .

Osim jedinstvene izvedbe u trajanju od gotovo devet minuta na snimci iz 1968. godine se vidi originalna postava grupe koju su u to vrijeme činili Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts, Ian Stewart i Brian Jones. Pri tom se nakon malo manje od pet minuta na snimci pojavljuje i John Lennon koji je nastupio sa super grupom The Dirty Mac zajedno sa Ericom Claptonom, te Richardom i Mitchom Mitchellom. Film „Rock and Roll Circus“ je u startu zamišljen kao BBC-ev specijal, a režirao ga je Michael Lindsey-Hogg. Osim nastupa Rolling Stonesa i grupe The Dirty Mac na istom su koncertu nastupili Yoko Ono, Marianne Feithfull, Jethro Tull, Taj Mahal i The Who.

Prisjećajući se snimanja filma Richards je izjavio: “Bilo je to nevjerojatno snimanje, mislim da je snimanje trajalo 36 sati ili tu negdje”, te dodao “Sjećam se da se nisam sjećao svega pred kraj … ali bilo je zabavno … prošli smo kroz dvije publike … istrošili jednu … bilo je sjajno!”

Komentiraj