Roko Jurišić iz Dinama prešao u Rijeku

Mladi lijevi bek Dinama Roko Jurišić karijeru nastavlja u Rijeci s kojom je potpisao ugovor na tri godine s mogućnosti produženja za dodatne dvije. 19-godišnjak je tako prvi nogometaš koji prema najavama stiže u Rijeku u sklopu šireg posla koji je dogovoren između ova dva kluba. Prema pisannju Sportskih novosti uz njega bi Rijeka trebala dobiti još dva igrača te četiri milijuna eura, a za uzvrat bi novi igrači Dinama trebali postati Ivan Nevistić i Daniel Štefulj koji će se pak do konca ove sezone kao posuđeni igrači Plavih zadržati na Rujevici.

“Zadovoljan sam što sam došao, Rijeka je velik klub i to je dobro za moj razvoj. Rijeka mi je pružila priliku i to je najbolja motivacija da dam maksimum na treningu i utakmicama. Ne očekujem da ću odmah zaigrati, moram se dokazati i izboriti povjerenje trenera. Moram se priviknuti i radom izboriti svoje mjesto u momčadi.”, izjavio je novi igrač Rijeke koji se potom osvrnuo i na dosadašnji nogometni put:

“Kako su moji roditelji dosta putovali, ja sam uz dvojicu braće živio kod bake na Hvaru. Dosta smo vremena provodili na otvorenom i tako sam počeo igrati nogomet, tako da na tome moram zahvaliti baki. Krenuo sam igrati u NK Jadran, zatim sam nastavio u Samoboru, te sam šest godina proveo u NK Zagreb- Kad sam stigao u NK Zagreb trener Dino Julardžija premjestio me je na poziciju lijevog beka, tu sam se dobro snašao i na tome sam mu zahvalan. Nakon toga sam 2015. godine u kadetskom uzrastu otišao u Dinamo. Najbolje se osjećam na poziciji lijevog beka, a tu poziciju igra i moj najdraži igrač Brazilac Marcelo.”

Jurišić je proteklu polusezonu nastupao za drugu momčad Dinama koja se natječe u Drugoj HNL te je upisao 14 nastupa. Prošao je i omladinske kategorije nacionalne reprezentacije te je za U19 vrstu odigrao devet utakmica.

Komentiraj