Robert Downey Jr. rasplakao se kada je shvatio sudbinu Tonyja Starka

Objavljena je knjiga “The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe” koju su napisali Tara Bennett i Paul Terry a koja, što se vidi iz naslova, donosi zanimljive informacije o tome kako nastaju Marvelovi filmovi. U njoj, između ostalih, redateljski par Joe i Anthony Russo opisuju kako su u filmu „Osvetnici: Završnica“ odlučili zapečatiti sudbinu Tonyja Starka kojeg je u ovom filmskom hitu iz 2019. godine glumio Robert Downey Jr.

„Kada smo predstavljali projekt došli smo do trenutka u kojem Tony Stark umire.  Robert Downey Jr.tada je počeo plakati. Kada smo završili s predstavljanjem projekta, rekao je ‘ovo je jebeno fenomenalno’. U tom trenutku znali smo da to moramo napraviti. Robert je to osjetio“, izjavio je Joe Russo. Braća Russo predstavili su Robertu Downeyju Jr. svoje ideje još 2016. godine, nakon filma „Kapetan Amerika: Građanski rat”. „Na neki način, kao da smo razgovarali o smrti člana obitelji. To je kao da nekome kažeš ‘Svi ovi ljudi koje si volio i zabavljao se s njima 10 godina, sve će to nestati jer želimo ispričati priču na određeni način“, objasnio je Joe Russo dok je njegov brat Robert rekao „Razmišljali smo u stilu ‘Ako Robert to shvati, ako Robert to osjeti, onda znamo da smo na pravom putu’“.

Kada je Robert Downey jr. odobrio takav kraj filma, braća Russo snimili su završetak u kojem se on žrtvuje u borbi Osvetnika sa Thanosom (Josh Brolin). Time je okončana suradnja glumca s kompanijom Marvel započeta 2008. s filmom „Iron Man“.

Komentiraj