Rimac o jurnjavi Nevere: “Vozač se sam javio policiji, bit će kažnjen”; stigla i reakcija policije

Snimka Rimčeve Nevere koja na magistrali kod Dubrovnika juri 230 km/h izazvala je i policijsku reakciju. Policija je snimku jurnjave Rimac Nevere magistrealom kod Ratca pregledala te su utvrdili da je riječ o prekršaju prekoračenja brzine. Također, testiranje nije bilo prijavljeno policiji.

Rimčeva Nevera jurila 230 kilometara na sat na magistrali kod Dubrovnika i ugrožavala sigurnost drugih vozača

“Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave”, stoji u priopćenju policije.

U međuvremenu se na društvenoj mreži Facebook oglasio i Mate Rimac. Poručio je da se vozač sam javio policiji, no nije otkrio o kome je riječ te se ispričao.

“Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst.

Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao sto su i novinari prošli tjedan.

Nas stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.

Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i biti će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji.

Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti.

A sad mozemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti – razvijen i proizveden u Hrvatskoj”, napisao je.

Rimčev serijski C_Two zvat će se – Rimac Nevera, do 300 km/h za manje od deset sekundi

Komentiraj