Rijeku potopila žestoka kiša i izazvala kolaps u prometu i poplave. U bujici smrtno stradao muškarac

Žestoka kiša “oprala” je Rijeku u srijedu predvečer. U malo više od dva sata na gradskom području palo je više od 140 milimetara kiše po četvornom metru. Riječ je o  iznimnoj količini, što potvrđuje podatak DHMZ-a prema kojem je rujanski prosjek za uobičajeno kišovitu Rijeku tek nešto više od 170 milimetara.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske oko 22 sata je javljeno da u četvrtak  29. rujna u njihovu sjedištu u Rijeci, na adresi Žrtava fašizma 3, neće biti moguće obavljanje upravnih poslova -zaprimanja zahtjeva za osobne i vozačke isprave, prebivalište i boravište, zahtjeva radne dozvole za strane državljane i drugih upravnih poslova. Zbog jakog nevremena praćenog obilnom kišom došlo je do prodora vode u prostor šalter dvorane namijenjen za prijem stranaka ga je potrebno sanirati.

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je kasno u srijedu da je pronađeno beživotno tijelu u ulici Franje Račkoga. Nakon što se obavi očevid znat će se kako je došlo do smrtnog stradavanja, no prema prvim informacijama stradalog muškarca nosila je bujica koja se slijevala od Orehovice prema Školjicu tom ulicom.

Velika količine vode natopila je ceste zbog čega se promet odvija otežano, sa brojnim zastojima,  javlja Novi list.

U nekim zgradama poplavljeni su ulazi. Poplavljeni su i ugostiteljski objekti, poslovni prostori, podumi, garaže, najveći broj u središtu grada.  Voda je izbila poklopce šahti  na prometnicama iz kojih je šikljala voda, vozila su ostala zarobljena na cestama. Na teren su izašle sve dežurne službe predvođene vatrogascima.

Photo:Čitatelj
Potopljene ulice u Rijeci. Photo: Čitatelj
Rijeka potpoljena kišom., Photo: Čitatelj

Prometna nesreća

HAK javlja da se dogodila prometna nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova OREHOVICA i ČAVLE (vijadukt Svilno) u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zbog obilne kiše koja pada na Rijeckom podignute su šahte iz kojih se slijevaju potoci . Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

 

Komentiraj