facebook.com

Rijeka detox – zdravlje i vitalnost započinju na vašem tanjuru

Proljeće nam donosi prvo ovogodišnje izdanje Ri gastro dana, u nešto izmijenjenom ruhu i s novim podnaslovom – Rijeka Detox, ali kao i do sada posvećeno lokalnim sezonskim namirnicama.

Ova gastronomska manifestacija, nastala u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice, trajat će od 7. do 14. travnja. Pred vama je tjedan dana posvećen samoniklom bilju kvarnerskog kraja i njegovom blagotvornom djelovanju na naše zdravlje, uz popratna događanja i stručna predavanja o detoksu i postizanju balansa u životu.

Novi Ri gastro dane najavili su Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Sanja Krmpotić, koordinatorica programa Ri gastro Turističke zajednice grada Rijeke, Dalibor Šoštarić, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, Monika Srdoč, predstavnica bistroa Mezanin te dr. sc. Silvija Zec Sambol, dr. med., predavačica u sklopu programa Rijeka detox.

Tko želi uživati u dobrom zdravlju, mora čuvati svoj želudac, stoljetna je narodna mudrost. Samoniklo jestivo bilje poboljšava probavu i opće zdravlje, a proljeće je pravo vrijeme za njegovo uvođenje u naše jelovnike, stoga je prva ovogodišnja Ri gastro manifestacija posvećena upravo namirnicama za detoksikaciju našeg organizma.

Promišljanje o prehrani i preuzimanje odgovornosti za svoje zdravlje, neophodno je u današnjem stresnom stilu života. Sve što unosimo u organizam utječe na naše osjećaje, izgled, energiju i vitalnost, a dodatno izlaganje stresovima i naporima onemogućuje tijelu eliminirati sve nakupljene toksine, što se dugoročno loše odražava na naše zdravlje. Detoksikacija je način uklanjanja nakupljenih štetnih tvari te vraćanje tijela i duha u ravnotežu – na prirodan način.

rigastro.visitrijeka.hr

Komentiraj