Riječko Art-kino nakon mjesec dana otvara vrata

Art-kino u Rijeci nakon stanke od mjesec dana otvara svoja vrata u petak projekcijama filmova Thomasa Vinterberga “Još jedna runda” i “Zemlja nomada” Chloe Zhao, doznaje se iz toga kina.

“Još jedna runda” je dobitnik niza prestižnih filmskih priznanja, uključujući Oscara za najbolji međunarodni film.

Najbolji film na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, “Zemlja nomada”, poetičan je i melankoličan film ceste o marginaliziranim stanovnicima SAD-a, nomadima američkih prostranstava koje kapitalistički sustav nije štedio. Uz nagradu za najbolji film, nagrađen je još s dva Oscara, za najbolju redateljicu i najbolju glavnu ulogu (Frances McDormand).

Od srijede je na programu Art-kina dobitnik Oscara za najbolji originalni scenarij, “Djevojka koja obećava”. Dan poslije, prikazat će se dirljiva i nagrađivana imigrantska priča s autobiografskim elementima iz djetinjstva redatelja Leea Isaaca Chunga “Minari”. Film je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu, a dobitnik je Velike nagrade žirija za američku dramu i Nagrade publike u istoj kategoriji. Također, dobitnik je nagrade Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, kao i Oscara za najbolju sporednu glumicu (Youn Yuh-jung).

Sredinom rujna na program dolaze domaći dokumentarni film “Nun of Your Business” Ivane Marinić Kragić i nagrađivani dokumentarni hit “Zašto skačem” Jerryja Rothwella.

U petak. 7. svibnja, počinju projekcije u kinodvorani Dječje kuće. Priređivat će se tijekom svibnja petkom, subotom i nedjeljom. Na programu su novi animirani hitovi “Duša”, “Raya i posljednji zmaj”, “AINBO – Dobri duh Amazone”, “Slavna invazija medvjeda na Siciliju”, “Croods 2: Novo doba” te igrani film za cijelu obitelj “Poly i ja”.

Novootvorena kinodvorana kojom upravlja Art-kino opremljena je najsuvremenijom tehnološkom opremom za reprodukciju slike i zvuka, odnosno laserskim 2k projektorom i pripadajućom lećom za 3D projekcije te Dolby Atmos zvučnom tehnologijom. Dvorana ima 75 sjedećih mjesta, a jedna od njenih posebnosti jest to što je prilagođena i osobama s poteškoćama sluha.

Poštujući trenutne epidemiološke mjere, broj mjesta u dvorani privremeno je ograničen, uz propisan razmak među gledateljima, a posjetitelji su obavezni tijekom boravka u Dječjoj kući (uključujući i za vrijeme trajanja projekcije u dvorani) nositi zaštitne maske.

Komentiraj