Riječki HNK u srijedu nastavlja sa redovnim programom

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca od srijede, 4. studenog, nastavlja sa svojim redovnim programom, izvijestili su iz riječkog kazališta u četvrtak.

Napominju da je kazališna zgrada u cijelosti dezinficirana te učinjeno sve kako bi se u nastavku sezone publika osjećala još sigurnije i bez opterećenja uživala u kazališnim programima.

Program se nastavlja odgođenim izvedbama: izvedbom predstave „Il Vangelo del nemico“ / „Evanđelje neprijatelja“ u srijedu, 4. studenog, a potom izvedbama „Kralja Edipa“ u petak i subotu, 6. i 7. studenog. Premijera opere „Carmen“ na programu je 12. studenog, a premijera dramske predstave „Decamerone“ / „Dekameron“ 20. studenog.

Osim postava gledališta prilagođenog protuepidemijskim mjerama koji dokida interakciju među gledateljima koji nisu došli zajedno, obavezna je i dezinfekcija prilikom ulaska kao i nošenje zaštitnih maski. Nastavlja se naravno i evidencija svih posjetitelja na pojedinoj izvedbi, a obrazac se može preuzeti na kazališnim web stranicama te ga unaprijed ispuniti i donijeti sa sobom, ističu.

“Premda prisiljeni na fizičku, kazalištem se opiremo duhovnoj distanci. S razmakom, maskama te u smanjenom broju, kazalište je jedno od rijetkih sigurnih mjesta kolektivnog doživljaja. Zajedno s publikom nastavljamo „Opstanak“”, zaključuju.

U riječkom HNK zabilježena tri slučaja zaraze koronavirusom, cijeli Operni zbor u samoizlaciji

Komentiraj