Richard Hammond prodaje dio svoje kolekcije, novac će uložiti u novi projekt

Voditelj popularne automobilističke emisije The Grand Tour Present: Lochdown, Richard Hammond, odlučio je prodati neke automobile i motocikle iz svoje kolekcije kako bi skupio sredstva za svoj novi biznis restauracije vozila.

Hammond prodaje tri automobila i pet motocikala putem kuće Silverstone Auctions, a aukcija je zakazana za nedjelju na stazi Silverstone u Velikoj Britaniji.

Među motociklima koje prodaje nalaze se Sunbeam Model 2 iz 1927. godine, Velocette KSS Mk1 iz 1932. godine, koji datiraju iz vremena prije Drugog svjetskog rata, dok su tu i neke “novije” mašine kao što su Moto Guzzi Le Mans iz 1977., Kawasaki Z900 A4 iz 1976. te Norton Dominator 961 iz 2019. godine kojim se Hammond ‘počastio’ za 50. rođendan.

Veći je ipak fokus na automobilima koje prodaje. U ponudi je tako Porscheov model 911T iz 1969. godine. Automobil je prešao 90.000 km i u originalnom je stanju. Tu je i Bentley iz 1959. godine koji je nedavno restauriran. Karoserija je lakirana u originalne boje, mjenjač je zamijenjen prije dvije godine, a unutrašnjost je također u sjajnom stanju.

Treći automobil kojeg Hammond daje u prodaju je Lotus Espirit Sport 350 iz 1999. godine, petom od ukupno 48 proizvedenih primjeraka.

Sva sredstva prikupljena na aukciji ići će u pokretanje novog projekta Richarda Hammonda ‘The Smallest Cog’, u kojem namjerava restaurirati vozila.

Hammonda, inače, pamtimo kad se u lipnju 2017. godine slupao kod St. Gallena u automobilu Rimac Concept One vrijednom dva milijuna funti. Hammond je snimao novi Amazon show The Grand Tour, a vozilo je izgorjelo.

 

Komentiraj