RetrOpatija se vraća u velikom stilu! Grad postaje pozornica za glazbu, modu, stare automobile, sajmove

Nakon dvije godine pauze zbog epidemioloških mjera, Opatija će od 23. do 25. lipnja pretvoriti središte grada u veliku pozornicu, lokale i izloge trgovina uređene u stilu dvadesetih, pedesetih ili sedamdesetih godina prošlog stoljeća u idealnu scenografiju za putovanje kroz vrijeme, a privremeno zatvorenu glavnu ulicu u plesni podij. RetrOpatija će povezati sve opatijske ugostitelje, hotelijere, trgovce i obrtnike, stotine sudionika i tisuće posjetitelja u doživljaj koji će se dugo pamtiti, a vrhunac programa bit će najveći ‘disco party’ pod zvijezdama, na otvorenoj sceni Ljetne pozornice.

Ovaj opatijski ‘party stoljeća’ posvećen je zlatnim razdobljima glazbe, plesa i mode. “Na oduševljenje brojnih obožavatelja RetrOpatije, koji su uvijek tu manifestaciju „začinili“ originalnim modnim izričajem, izvježbanim plesnim potezima i otkačenim frizurama, stigao je kraj čekanju na novo poglavlje naše priče posvećene ponovnom otkrivanju swingerskih dvadesetih, nostalgičnih pedesetih, ludih sedamdesetih, rockerskih osamdesetih i svih drugih zlatnih razdoblja iz povijesti svjetske glazbe i mode. Vrijeme je da ponovo iz ormara izvučete najbolje ‘trapezice’, havajske košulje i haljine ‘na volane’, natapirate frizure, ‘poštucate’ brkove i pripremite se za tri dana odličnog provoda krajem lipnja”, naglasila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, organizatora RetrOpatije.

Glazba velikana kao što su The Beatles, The Rolling Stones, Frank Sinatra i drugi, u interpretaciji vrhunskih muzičara, kao i hitovi koji su žarili i palili diskotekama za vrijeme ‘groznice subotnje večeri’, opet će odjekivati s osam posebno osmišljenih punktova diljem Opatije.

Na ovoj opatijskoj manifestaciji nastupat će Vinyl Band, Marko Tolja, Duško Jeličić Dule & Bonaca, Techno Vikings, Dellboys, Lorean Dey, The Bourbon Hunters, Dino Dvornik Tribute Band i Pacha Mamma, (Ne)Normalni te duo DJ Miro & Šajeta. Posebnu atmosferu tijekom tri dana trajanja programa činit će plesne skupine, oldtimer klubovi, frizeri, make-up stručnjaci, animatori, Vatrogasna postrojba Opatija u retro izdanju, Crveni križ, kao i retro-sajam na Slatini te stare vespe i retro-kamioni postavljeni diljem grada.

Komentiraj