RESSLER “Više od 2 milijarde kuna za SDŽ”

HINA

Nositelj HDZ-ove kandidacijske liste na izborima za Europski parlament Karlo Ressler izjavio je u utorak u Splitu da se u Splitsko-dalmatinsku županiju ulaže više od dvije milijarde kuna kroz europske fondove, a kandidatkinja te liste Željana Zovko je rekla kako će se zauzimati za prava Hrvata u BiH.

“Danas smo u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji kako bismo s domaćinima razgovarali o više od dvije milijarde kuna, koliko se u tu županiju ulaže kroz fondove Europske unije”, rekao je Ressler u Splitu, gdje je na Rivi bio na svečanoj misi i procesiji u povodu blagdana Sv. Dujma.

Dodao je kako to prvi posjet Dalmaciji “zelene” HDZ-ove kandidacijske liste na izborima za Europski parlament te da su došli čestitati Splićanima i Splićankama blagdan Sv. Dujma, dan nebeskog zaštitnika njihova grada.

“Zelena” HDZ-ova kandidacijska lista, kako je najavljeno, danas će posjetiti i Omiš, Makarsku i Imotski.

HDZ-ova kandidatkinja na izborima za Europski parlament Željana Zovko je izjavila kako je sigurna u uspjeh i pobjedu HDZ-a na tim izborima. Bude li ponovno izabrana u Europski parlament, nastavit će se, kako je rekla, zauzimati za prava hrvatskog naroda u BiH.

“Nužno je donijeti novi izborni zakon u BiH koji će uvažiti legitimne interese Hrvata”, istaknula je Zovko.

Po njezinim riječima, potrebno je “ustavno preuređenje” Bosne i Hercegovine kako bi ta zemlja “imala svoj put” i kako bi mir i stabilnost končano zavladali na granicama s jugoistočnom Europom.

“Mir i stabilnost znači mirna i stabilna BiH, a to je prioritet za Hrvatsku”, poručila je Zovko.

Komentiraj