RESSLER ‘Lista HDZ-a je savez nekoliko generacija stranke i Hrvatske’

HINA/ Damir SENČAR

Nositelj HDZ-ove liste za izbore za Europski parlament Karlo Ressler rekao je u subotu na  središnjem predizbornom skupu stranke u zagrebačkoj Ciboni, kako je uvjeren u još jednu uvjerljivu pobjedu HDZ-a na predstojećim EU izborima, istaknuvši da je HDZ-ova lista ‘savez nekoliko generacija HDZ-a i nekoliko generacija Hrvatske’.

“Lista koju predvodim je savez nekoliko generacija HDZ-a i savez nekoliko generacija Hrvatske. Ali svi radimo zajedno i dišemo kao jedan”, rekao je je Ressler na predizbornom skupu HDZ-a u Košarkaškom centru “Dražena Petrovića”.

Naglasio je i kako je njihov program usmjeren na budućnost i pripremanje Hrvatske za Europu nove generacije te program usmjeren na rast, zapošljavanje i sigurnost, kao i za sigurnu i snažnu Hrvatsku unutar snažne EU.

Zahvalivši se ranijoj žrtvi hrvatskih branitelja, Ressler je kazao i da danas njihova mlada generacija ima čast boriti se za bolju Hrvatsku i pripremati je za sve izazove – tehnološke, društvene i političke.

Nositelj HDZ-ove izborne liste rekao je i da se domoljublje danas dokazuje konkretnim djelima, predanim radom i znanjem na različitim razinama – od lokalnih, nacionalnih do europskih. Također, poručio je, domoljublje se dokazuje spajanjem hrvatskog državnog teritorija, izgradnjom Pelješkog mosta, gradnjom ili obnovom više od 500 dječjih vrtića, otvaranjem u tri godine više od 96.000 novih radnih mjesta i slično.

“To je ono što radimo danas i na čemu inzistiramo”, dodao je.

Ressler se u svom govoru osvrnuo  i na današnje obilježavanje Bleiburške tragedije, naglasivši da se sredinom svibnja svake godine prisjećamo žrtava nevinih hrvatskih civila i zarobljenika ubijenih nakon Drugog svjetskog rata iz mržnje i osvete, bez ikakvog suđenja.

“I danas smo u mislima i molitvama s Bleiburgom, s ishodištem poslijeratnih progona, sa simbolom jednog od najveće tragedije hrvatskog naroda o kojoj se dugo nije smjelo govoriti”, rekao je Ressler dobivši dug pljesak okupljenih.

Istaknuvši kako HDZ ima najbolju listu za izbore za Europski parlament, druga na listi Dubravka Šuica rekla je da imaju dovoljno znanja, stručnosti i diplomatskih vještina te iskustva kako bi “uspješno brodili” u današnjim izazovnim vremenima.

Navevši kako su u kampanji prošli Hrvatsku “uzduž i poprijeko”, rekla je da su svugdje naišli na podršku politici HDZ-a, politici njihove Vlade i premijera Andreja Plenkovića kao i podršku njihovom radu u Europskom parlamentu.

Šuica je rekao i da se svaki grad, općina i županija obnavljaju i razvijaju uz pomoć sredstava iz europskih fondova. Poručila je mladima da preuzmu kormilo i aktiviraju svoju energiju, znanje i kreativnost jer – ‘na mladima svijet ostaje’.

U prepunoj Ciboni okupljeno je oko šest tisuća članova i simpatizera HDZ-a. Na skupu je i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Manfred Weber i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković pozvao je okupljene u KC Dražena Petrovića na zajedništvo i vjeru u sebe kako bi ostvarili pobjedu na predstojećim europarlamentarnim izborima, istaknuvši da je ‘HDZ jedina snaga koja može osigurati prosperitet Hrvatskoj, gospodarski rast i razvoj, voditi ju odgovorno, mudro i razborito, vodeći računa o nacionalnim interesima hrvatskog naroda’.

Komentiraj