Renato Petek: “Zašto zastupnici, predstavnici građana, nisu pozvani na komemoraciju za Milana Bandića?”

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato petek reagirao je u utorak na činjenicu da gradski zastupnici nisu bili pozvani na komemoraciju za Milana Bandića u HNK Zagreb.

“Neugodno sam iznenađen da mi, zastupnici u Gradskoj skupštini, nismo pozvani na komemoraciju dosadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića. Gradska skupština je predstavničko tijelo svih građana Grada Zagreba. Razumijem da zbog epidemioloških mjera nisu mogli biti pozvani građani, pa ni svi zastupnici, ali ne razumijem zašto nisu bili pozvani predsjednici Klubova u Gradskoj skupštini, koji bi mogli predstavljati sve političke opcije Grada Zagreba izabrane na izborima u mandatu 2017. – 2021. godina”, kazao je Petek.

Dodao je da je poslao upiz o organizaciji komemoracije pročelnici Stručne službe Gradske skupštine Mirjani Lichtner Kristić, ali – kaže – nije saznao po kojim su kriterijima slani pozivi za komemoraciju i zašto zastupnici nisu dobili pozive.

“Službeni ispraćaj dosadašnjeg gradonačelnika nije situacija za naglašavanje političkog rivaliteta niti osobnog animoziteta. Uvjeren sam da bi izabrani predstavnici svih opcija koje zastupaju građane u Skupštini Grada Zagreba, sudjelovali na službenoj komemoraciji. To im je nečijom odlukom onemogućeno”, naglasio je Petek.

Istaknuo je da je upisom u knjige žalosti u Gradskoj skupštini iskoristio prigodu oprostiti se od dosadašnjeg gradonačelnika jer smatra da je to pitanje ljudskog dostojanstva, osobne pristojnosti i poštovanja prema političkom protivniku. “Ali to ne znači da sam za milimetar
promijenio mišljenje o Bandićevom, štetnom i za Zagreb devastirajućem, radu na poziciji gradonačelnika”, zaključio je Petek, nezavisnii zastupnik u Gradskoj skupštini.

Komentiraj