REKORDAN DAN: U petak fiskalizirano čak 890 milijuna kuna

Od početka godine do 15. kolovoza fiskalizirano je 11,18 posto više računa u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a to je 17,3 milijuna računa više, rekao je u ponedjeljak ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša.

Prošlog petka, 16. kolovoza zabilježen je i rekord – fiskalizirano je čak 890 milijuna kuna. “To je najveći iznos fiskaliziran u jednom danu od kada je fiskalizacija uvedena 2013. godine”, kaže Kutleša.

“Porezna uprava od početka godine kontinuirano provodi porezne nadzore. Rezultati su dobri – od početka godine do 15. kolovoza fiskalizirano je 11,18 posto više računa u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To je 17,3 milijuna računa više. Iznos tih računa je veći za 6,55 posto, što iznosi 7,4 milijarde kuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine”, izjavio je Kutleša za HRT.

Na novinarsko pitanje rekao je da sve djelatnosti imaju približno isti postotak nefiskaliziranja ili utaje poreza. “Porezna uprava osim fiskalizacije provodi i druge nadzore, po drugim poreznim osnovama – porez na dohodak, porez na dobit, PDV – i tu su nadzori puno ozbiljniji”, rekao je i napomenuo kako porezni obveznici nisu sretni kada im porezna uprava dođe u nadzor.

Naveo je kako su ove godine obavili 10 256 nadzora fiskalizacije, a od toga je preko 6 tisuća bilo s nepravilnostima. Bilo je i najtežih poreznih prekršaja, zbog čega je došlo i do pečaćenja objekata.

Komentiraj