Reformisti odlučili podržati rebalans proračuna: “Mi smo stranka sjevera i ključan nam je sporazum da realiziramo projekte”

Natalija Martinčević, saborska zastupnica Reformista, objasnila je u petak zašto su i po kojim uvjetima odlučili podržati rebalans proračuna, javlja N1.

“Odlučili smo, vodili smo razgovore s vladajućom većinom i postavili jasne uvjete. Prvi uvjet je nastavak realizacije svih projekata koji su na inicijativu Reformista stavljeni u program vlade”, rekla je Natalija Martinčević i objasnila:

“Mi smo primarno stranka sjevera pa nam je sporazum za sjever ključan kao i realizacija našeg najvećeg infrastrukturnog projekta, brze pruge Čakovec-Varaždin-Lepoglava-Zagreb. Dobili smo garanciju da će to ići neometano dalje, bez obzira što Radimir Čačić više nije župan. To je bio nacionalni uvjet.

A regionalni uvjet je bio da HDZ u Varaždinskoj županiji ne surađuje, ne koalira s ljudima koji su pod potvrđenim optužnicama. Govorim o listi Ivana Čehoka koji ima više pravomoćno potvrđenih optužnica. Takav oblik suradnje nam je bio neprihvatljiv.

Oba uvjeta su poštovana pa smo odlučili podržati rebalans proračuna.”

Komentiraj