Redatelj filma “Liga pravde” odgovorio na optužbe o nasilničkom ponašanju

U ljeto 2020. godine glumac Ray Fisher, koji u filmu „Liga pravde“ (Justice League) glumi Cyborga, rekao je kako je ponašanje redatelja Jossa Wheadona na snimanju filma bilo „grubo, uvredljivo, neprofesionalno i potpuno neprihvatljivo“. U travnju prošle godine, glumica Gal Gadot koja je u istom filmu glumila Wonder Woman, rekla je za Wheadona kako joj je prijetio da će joj uništiti karijeru. U ponedjeljak je, u sklopu teksta objavljenog na portalu Vulture, Wheadon konačno odgovorio na ove optužbe. On ih je odbacio, tvrdeći da je u jednom trenutku zaustavio snimanje filma „Liga pravde“ jer nikada nije radio s „nepristojnijom grupom ljudi“.

Wheadon je prvo odgovorio na optužbe Raya Fishera koji je tvrdio kako je Wheadon bio rasno motiviran kada je minimalizirao ulogu Cyborga u filmu „Liga pravde“, Redatelj sada tvrdi kako je izbacio dobar dio scena s Cyborgom iz filma je njegovo češće pojavljivanje „logički nije imalo smisla“ ali i zato jer je Fisher „loš glumac“.  Kada ga je novinar pitao koji bi bili Fisherovi motivi za ovakve izjave, Wheadon je rekao „Govorimo o zlonamjernoj sili. Govorimo o lošem glumcu u svakom smislu“.

Što se tiče tvrdnji Gal Gadot da joj je Wheadon prijetio da će joj uništiti karijeru, on je odgovorio „Ne prijetim ljudima. Tko to uopće radi?“. Wheadon smatra kako je moguće da ga Gal Gadot nije razumjela s obzirom da joj je hebrejski, a ne engleski, prvi jezik. A on, priznaje, zna biti dosadan prilikom kompliciranog objašnjavanja.  I tako je, kaže Wheadon, došlo do svađe u kojoj je Gal Gadot tražila da se jedna scena izbaci iz filma. „Šaleći se, rekao sam joj da me, ako se želi riješiti te scene, mora vezati za tračnice i napraviti to samo preko mene mrtvog. Rekli su mi kasnije da sam spominjao njeno mrtvo tijelo vezano za tračnice“.  Gal Gadot je kratko odgovorila na ove tvrdnje rekavši kako je „savršeno dobro shvatila“ što je Wheadon rekao.  Uskoro se oglasio je Ray Fisher koji je ove Wheadonove izjave nazvao lažima.

Prve optužbe na račun ponašanja Jossa Wheadona objavila je 2017. godine njegova bivša supruga Kai Cole. Nakon što ga je Ray Fisher kritizirao zbog ponašanja, kompanija HBO odlučila je da Wheadon ne može biti producent njihove serije „The Nevers“. Smatra se da je to bio rezultat istrage koju je provela kompanija Warner Bros, vlasnik HBO-a.  I Gal Gadot je rekla kako su predstavnici kompanije Warner Bros reagirali nakon njezinih tvrdnji o Wheadonovim prijetnjama. To nije bio kraj optužbama jer je prošle godine glumica Charisma Carpenter, koja je glumila u Wheadonovoj seriji „Buffy The Vampire Slayer“, izjavila da je redatelj poznat po povremeno okrutnom ponašanju. U tome su je podržali kolege iz serije Sarah Michelle Gellar, Eliza Dushku, David Boreanaz i Nicholas Brendon.

Što se tih optužbi tiče, Wheadon je rekao za portal Vulture kako je u to vrijeme bio vrlo mlad, da je vikao, te da je to ponekad bilo potrebno. Što se tiče Charisme Carpenter, priznao je da se prema njoj nije ponašao pristojno u vrijeme kada je ona zatrudnila ali da je njihov odnos većinom bio predivan.

Komentiraj