RASPAD U STARTU! Petero članova Predsjedništva podnijelo ostavke, objasnili su zašto

Branka Lukačević-Gregić, Duje Prkut, Nicole Kwiatkowski, Stjepan Perko i Tonći Talaja dali su u izbornoj noći ostavke u Predsjedništvu Starta. U četvrtak su u priopćenju objasnili razloge ostavke.

Potpisnici priopćenja poručuju da su ostavke podnijeli prvenstveno zbog nezadovoljstva procesima i odnosima unutar stranke, ali i različitog shvaćanja poželjne političke strategije, organizacije kampanje, strategije javnog komuniciranja, izgradnje stranačke infrastrukture,digitalnog stranačkog rada i razvijanja odnosa s drugim političkim akterima.

“Iako smo odluku o ostavci donijeli pred više od mjesec dana te smo se gotovo potpuno povukli iz kampanje za europske izbore, odlučili smo je podnijeti nakon izbora. Na ovaj način smo htjeli zaštiti Start od negativne medijske slike usred prve predizborne kampanje.

Startov antikorupcijski program za oporavak našeg društva i države trebao je postati žarišna točka širokog progresivnog društvenog pokreta koji kroz uključenje društvenih, političkih i civilnih aktera provodi mobilizaciju građana, sve s ciljem pokretanja dubinskih promjena koje bi iznova izgradile i osnažile državne institucije i učinile ih neovisnima, stavljajući u njihov primarni fokus ljudska prava, dostojanstvo i potrebe naših građana”, priopćili su bivši članovi predsjedništva stranke.

Naveli su kako su se u Start uključili čista srca, sa svojim znanjima, poštenjem i energijom, prepoznajući u Startu rješenje za političku tragediju u kojoj se nalazi Republika Hrvatska.

“Stranci antikorupcije, razvoja i transparentnosti te svima koji će u okviru nje nastaviti djelovati želimo umješnost, promišljenost, uspjeh i sreću u daljnjem političkom radu”, zaključuju u priopćenju.

Komentiraj