Raskićena božićna drvca razveselila stanovnike zagrebačkog Zoološkog vrta

Vazdazeleno drveće koje je okićeno uljepšavalo Zoološki vrt grada Zagreba tijekom Polarnog adventa, raskićeno je i darovano životinjama. Smreke, jele i borovi novo su privremeno mjesto dobili u nastambama bizona, afričkih lavova, kineskog leoparda, servala, lemura i merkata.

Merkat/ ZOO grada Zagreba

Miris smole posebno je neodoljiv afričkim lavovima. U istraživanje crnogoričnih drvaca prva je ujutro krenula Uzuri, najmlađa članica zagrebačke obitelji afričkih lavova, a kada su se razbudili, u mirišljavim su iglicama smreka i jela uživali i njezini roditelji i teta.

Lavica Uzuri/ ZOO grada Zagreba

S jednakim žarom među grančicama s iglicama uvlačili su se i kineski leopard i serval.

Kineski leopard/ ZOO grada Zagreba
Serval / ZOO grada Zagreba

Bizonice su drvca iskoristile za živahnu igru , a potom gricnule nutritivno bogate iglice. Merkantima i prstenastim lemurima drvca su postala poligon za traženje hrane.

Bizonica/ ZOO grada Zagreba
bizonica

 

Podjela raskićenih božićnih drvaca životinjama dio je enrichmenta, odnosno obogaćivanja njihova životnog prostora. Dok se raskićena božićna drvca daruju životinjama sa šetnica i paviljona zagrebačkog Zoološkog vrta skida se rasvjeta koja je Polarnom adventu davala poseban blagdanski ugođaj. Budući da je tijekom Polarnog adventa u Vrt bio slobodan ulaz za stanovnike Sisačko – moslavačke županije, svaki drugi posjetitelj ove manifestacije došao je iz te Županije. Tijekom prošle godine Zoološki vrt grada Zagreba posjetilo je 380 tisuća ljudi.

Komentiraj