hina

RAKITIĆ: “Uvjeren sam da ćemo biti spremni. Idemo dobiti Nigeriju”

Hrvatska reprezentacija u subotu počinje natjecanje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, izvještava televizija N1.

U 21 sat na stadionu Baltik Arena u Kalinjingradu Hrvatska igra prvu utakmicu protiv Nigerije.

Hrvatski reprezentativci održali su u četvrtak u Roščinu konferenciju za medije.

Ivan Rakitić rekao je da će biti kako izbornik odluči. “Mi smo tu da radimo za dobrobit Hrvatske. Spremni smo, radimo, imamo odličnu atmosferu. Bitno je da djelujemo kao prava momčad. Naša želja je da uđemo kako treba u natjecanje i da dalje radimo na tome da idemo pravim putem.”

“Naša želja je da dobijemo tu utakmicu. Znamo da moramo biti maksimalno spremni. Znamo da su opasna momčad koja ima dobre igrače i moramo biti spremni. Svi očekuju da budemo pravi, mi prvi, i uvjeren sam da ćemo biti spremni. Idemo dobiti Nigeriju”, rekao je.

Marko Pjaca rekao je kako se nada minutama i kako bi htio odigrati što je više moguće.

“Svima je cilj da ostvarimo što bolji rezultat na prvenstvu”, rekao je.

Rakitić je nedavno izjavio da ne zna je li mu ovo posljednje natjecanje. Što kaže o tome?

“Najbitnija je naša reprezentacija. Nije bitno što će raditi Ivan Rakitić poslije prvenstva. Stvar je samo u tome što ću nakon prvenstva sjesti s obitelji i glavnim ljudima saveza da vidim što je najbolje. Uvijek je važno što je najbolje za reprezentaciju, a ne za mene”, rekao je Rakitić.

“Idemo dobiti Nigeriju!”

Što se tiče presinga za rezultatom, Rakitić kaže kako će dati sve od sebe da se ostvari taj rezultat i da “ova reprezentacija ide putem koji je zaslužila”.

Komentirao je i otkaz španjolskom izborniku samo dan prije početka prvenstva.

“Iznenadilo me, kao i sve ostale. Svaka čast Realu i treneru kako su to uspjeli držati u tajnosti. Najvažnije je imati mir prije ovako bitnog turnira. Želim im sve najbolje, oni su uz Hrvatsku i Švicarsku moja reprezentacija. Ovakvom odlukom bit će još teže igrati protiv njih”, kaže.

Nada li se Pjaca da bi ponovno mogao iskčiti iz drugog plana?

“Bilo bi mi drago da to budem ja. Nadam se da ću ići u dobru formu i iskoristiti priliku”, rekao je Pjaca, ali naglašava da je dobar rezultat ipak važniji od pojedinca. Kaže da se najugodnije osjeća na lijevom krilu, ali i da će biti onako kako odluči – izbornik.

I on, kao i Rakitić, zadovoljan je smještajem i uvjetima u kampu reprezentacije.

Komentiraj