Radin: Rad, radne navike i poduzetnost stil života u Istri

Vršitelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin poručio je u utorak u povodu izbora dvaju istarskih gradova – Labina i Rovinja za najbolje gradove Hrvatske za 2020. da su kvalitetan rad, radne navike i poduzetnost trajna opredijeljenost i stil života istarskog podneblja.

 

Riječ je o izboru za najbolji grad u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos za 2020.

Labin je na tom izboru dobio nagradu za najbolji srednji grad u kategoriji obrazovanja i demografije, a Rovinj je pobijedio u kategoriji najboljega srednjeg grada po kvaliteti života.

“Sve što danas nosi predznak ‘istarsko’ percepcija je vrhunske kvalitete i ima dodanu vrijednost. To što vrijedi za poljoprivredne proizvode, za usluge u turizmu i za zavičajnu kulturu ne može zaobići i uspjehe u načinu upravljanja našim lokalnim samoupravama, gradovima i općinama, čak i u izvanrednoj situaciji izazvanoj pandemijom”, rekao je Radin.

Dodao je kako to što Istarska županija raspolaže sve manjim fiskalnim prihodima i tek, kako je rekao, “mrvicama iz državnog proračuna” nije prepreka u pronalaženju putova za daljnju izgradnju moderne Istre na određenom području od jedne te iste političke opcije.

Zato, smatra Radin, teza koja se pojavljuje u medijskome i političkom prostoru, po kojoj dugogodišnje obnašanje vlasti na određenom području jedne te iste političke opcije usporava i destimulira te kako “dugogodišnje obnašanje vlasti iscrpljuje i blokira razvoj”, nije točna.

“Za pobornike navedene škole mišljenja istarski gradovi ne bi smjeli biti nikome neki primjer, ponajmanje uzor, a kamoli biti nominirani i nagrađeni u konkurenciji s ostalim hrvatskim gradovima. No, mi želimo učiti od drugih da bi postali sve bolji”, poručio je obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić izrazio je zadovoljstvo što je iz godine u godinu sve više istarskih gradova u završnom izboru  najboljih gradova, što je, kako je rekao, “potvrda da se u Istri živi jedan istarski način života koji je prepoznat i koji daje rezultate”.

Rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga istaknuo kako se u Rovinju svakodnevno čini sve da bi se unaprijedila sredina, a građanima osigurao veći standard.

“Dugi niz godina Rovinj je bio isključivo prepoznat kao šampion turizma te iz tog razloga nas veseli nagrada koju smo dobili u kategoriji za najbolji srednji grad po kvaliteti života. To dokazuje da nismo zanemarili potrebe naših sugrađana u korist profita”, zaključio je Paliaga.

Komentiraj