Radimir Čačić: “Ovo nije samo most, to je cijeli kompleks povezivanja s jugom”

Predsjednik Reformista i bivši ministar Radimir Čačić u četvrtak je za N1 komentirao spajanje Pelješkog mosta. Navodi da je priča s mostom fantastična i važna za Hrvatsku, posebno jer nije tako dugo prisutna u hrvatskoj javnosti budući da prije 90-tih ta tema nije bila ni otvorena.

Istaknuo je da Pelješki most nema veze s autocestama te da mu se gadi pripisivanje zasluga. “Ovo je druga priča. Razumljivo je da svatko voli nešto sebi pripisati, to je politički razumljivo, gotovo neizbježno. Meni se pomalo gadi, još čekam da čujem da su oni gradili ili osmislili autoceste… Plenković je rekao da nema smisla otvarati temu tko je tu šta, ali da se zna da su HDZ-ovci s juga otvorili temu. To ne samo da nije istina nego je suprotno od istine. Postoje zapisi. To je Šprljina ideja. Bilo je jasno da će to bili moguće kroz 10-15 godina, tad nismo imali snage, nismo mogli sami. Ovo nije samo most, to je cijeli kompleks povezivanja s jugom”, rekao je Čačić.

Komentirajući goste na sinoćnoj svečanosti, Čačić je rekao da premijer Andrej Plenković ima pravo. “U redu je da će svi biti pozvani na svečano otvorenje. To je bila pretežno HDZ-ova zabava, to nije dobro, ali OK, rekao je premijer da kad cijela priča bude zatvorena, onda će zvati sve”, dodao je.

“Puno je problema bilo, iskustva Europe s kineskim tvrtkama nisu uopće dobre, ali mi imamo odlično iskustvo”, rekao je o Kinezima u Europi.

Na kraju je poručio da treba čestitati ministru Olegu Butkoviću. “Odradili su izvrstan posao kad govorimo o realizaciji projekta, u pripremi, natječaju, zakonodavnom rusvaju”, zaključio je.

Komentiraj