PUPOVAC: “2011. nije bilo toliko mržnje u društvu kao danas “

Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac u petak je, uoči sastanka vladajuće koalicije, kazao da manjine ne žele pristati na nedefinirane uvjete održavanja popisa stanovništva, zbog čega i inzistiraju na amandmanima za razliku od 2011. jer tada, istaknuo je, u društvu nije bilo toliko mržnje i nasilja prema pripadnicima manjina.

Naime, manjine traže manjinske popisivače i izjašnjavanje o dva materinska jezika. U Saboru je u posljednja dva tjedna zbog toga odgođeno glasanje.

“Razgovarat ćemo, razgovarali smo, vidjet ćemo. Oni ne žele pristati na naše amandmane, mi ne želimo pristati na ono na čemu oni inzistiraju i to je to”, rekao je Pupovac i objasnio zašto sada inzistiraju na onome što im 2011. godine nije bilo bitno.

“2011. godine atmosfera je bila drugačija, nije bilo toliko mržnje u društvu kao danas, kao ono što smo vidjeli u Uzdolju”, kazao je Pupovac.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je uoči sastanka kako ne vidi razlog zbog kojeg njegova stranka ne bi dobro surađivala s manjinama.

Branko Hrg rekao je kako ne sumnja u opstanak koalicije. “Imamo prijepora unutar određenih zakonskih akata i to je normalno”, rekao je.

Komentiraj