Puljak: “Split prije dva desetljeća uopće nije bio turistički grad”

Split nikad ranije nije bio pun turista, a suživotu s turistima, kaznama za nedolično ponašanje te drugim splitskim aktualnostima  govorio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Kaže da turiste uvijek dočekuje gostoprimstvo građana Splita.

Napomenuo je da je Grad Split nedavno donio odluku o javnom redu i miru te se nada da će se gosti i držati tih odluka te se na ulicama Splita viđati što manje neželjenih prizora i scena u kojima su se neki od turista neprimjereno ponašali.

Rekao je da su komunalni redari ispisali 13 kazni za izpijanje alkohola na javnom mjestu i da je jedna već i uplaćena.

“Nadam se da će se preko društvenih mreža pročuti da je neprimjereno ponašanje u gradu Splitu neprihvatljivo. Ali ono što mi želimo je da Split bude živ, mediteranski grad i da se gosti koji dođu u naš grad ugodno i lijepo osjećaju”, rekao je gradonačelnik Splita za N1 televiziju.

Govorio je i održivom turizmu te što je gradska vlast učinila po tom pitanju.

“Split prije dva desetljeća uopće nije bio turistički grad. Turizam se pojavio i rastao i povećavao se iz godine u godinu. I to je naravno dobra vijest za grad, to je industrija koja je važna za grad Split, a ono što bismo mi željeli je da ona bude motor razvoja drugih industrija poput visokotehnoloških i izlaz iz jedne party destinacije koja je Split postao te da postanemo destinacija za obiteljski turizam i turizam koji ima veću dodatnu vrijednost”, rekao je Puljak i dodao da intenzivno rade na tome.

Puljak najavio: “Imaju na svojoj strani i pravila i suce, ali ćemo ih pobijediti jer imamo bolju i motiviraniju ekipu”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner