HINA / Mario STRMOTIÆ / ml

PULJAK O POŽARIMA ‘Netko mora snositi odgovornost za ovo, tražit ćemo ostavku premijera’

Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Splita i predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, gostujući u emisiji ‘Novi dan’ na N1 televiziji, komentirala je situaciju s požarima do kojih je došlo prošlog tjedna.

“Grad nije bio spreman, nije bila spremna ni vertikala zapovijedanja, nije točno određen stupanj požara, govorene su nam neistine, govorilo se da vojska nije nužna, govorilo se da civilna zaštita nije potrebna, hidranti na rubnim dijelovima grada nisu bili u funkciji… Vidi se što je sve zakazalo, ali i odgovornost čelnih ljudi”, izjavila je predsjednica stranke Pametno.

Puljak kaže da se materijalne štete još utvrđuju te se zahvaljuje vatrogascima, Torcidi i građanima. Također kaže kako su izjave nakon požara bile uvredljive i umanjuje se značaj požara.

“Govorilo se da je požar atraktivan, da ne treba biti panike, a ljudi su goloruki išli u požar. Nakon požara smo analizirali činjenice i netko mora snositi odgovornost za ovo”, izjavila je Puljak dodavši da će tražiti ostavke premijera, koji je svojim izjavama vrijeđao Splićane, i Ante Sanadera. Osim njih, tražit će i odgovornost gradonačelnika Splita jer nisu angažirani svi materijalni i ljudski resursi.

Komentiraj