Puljak: “Mislim da se javnost pita što je zaista zaboljelo predsjednika Republike”

Saborska zastupnica stranke Pametno Marijana Puljak u četvrtak je ponovno komentirala izjave predsjednika Zorana Milanovića, koji je nju i Daliju Orešković u srijedu nazvao ‘narikačama’.

Puljak je novinarima rekla da je najnovije komentare predsjednika Milanovića “čula maloprije”: “Zaista više ne bih komentirala i spuštala se na razinu na kojoj komunicira predsjednik Republike.”

Puljak je rekla da je cijeli niz institucija upetljan u aferu Janaf iilegalni klub. Potom je nabrojala institucije za koje tvrdi da su “upetljane”: “Predsjednik Republike, predsjednik Vlade, DORH, predsjednik županijskog suda koji se tamo pojavljivao.”

Zastupnica stranke Pametno poslala je poruku SDP-ovom Arsenu Bauku, koji je izjavio da su se koncentrirale samo na Milanovića. “Prije nekoliko dana smo pozvali ministra Butkovića da da ostavku, s obzirom da je i on jedan od ministara u Plenkovićevoj vladi koji je rekao da ministri trebaju podnijeti političku odgovornost”, kazala je.

“Mislim da se javnost pita što je zaista zaboljelo predsjednika Republike. Ovakva neočekivana reakcija je i nas iznenadila”, zaključila je Puljak.

Milanović je u četvrtak, podsjetimo, komentirao sukob s Orešković i Puljak. “Kad sam rekao narikača, i kad sam rekao samodopadna, onda taj pridjev daje dovoljan kontekst, nema muškarca koji se bavi naricanjem. Drago mi je da se javila pravobraniteljica … kako se ono zove? Ja se kao predsjednik ove države nisam mogao sjetiti kako se ta osoba zove. Ona je osam godina radila taj posao, ali ja ne znam kako se ta osoba zove. To sve govori. Ja joj kažem da nikoga nisam uvijedio, ali neću ljude koji smatraju da se na hrvački meč može doći s nožem”, rekao je.

Dodao je da ukazuje na način na koji se radi u civiliziranim državama. “Onda valjda imam pravo ponekad otići pola koraka unaprijed. Moram poručiti i gospođama iz B.a.b.a. da mijenjaju ime i osobu koja ih predstavlja. Usput da vam kažem, gospođa Orešković je kazala da se tamo okupljaju kriminalci i prostituke, a tamo sam odlazio od 2017. do 2020., i upoznao Jagodu Bujić i neke sveučilišne profesore. Na meni je da upozorim – imam posla s prevarantima! Imam još više živaca nego što vi mislite, ona je tako njih okvalificirala. Nikada nisam napadao žene!”, poručio je predsjednik.

Naveo je da je izmotavanje na lockdown jeftino: “Što to znači, da ljudi ne smiju izaći iz kuće? Ja sam išao samo na ručak s tri osobe. Lockdown je tlapnja, cilj joj je bio da se ljudima pošalje poruka – dajte malo više distance, pazite što radite.”

“Raznorazne udruge za zaštitu žena i pravobranitelji sa mnom nisu imali problema 15 godina, i sada ga imaju? Pa dajte mi malo prostora”, rekao je.

Komentiraj