Predsjednik Udruge Agrokorovih dobavljača Marin Pucar u četvrtak je gostovao u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao jučerašnji plan nagodbe koji je predstavio izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

“Mislim da smo vrlo jasno iskazali nezadovoljstvo s prijedlogom plana nagodbe i u svakom slučaju, dobavljači će biti jedinstveni, da dođe do onog stupnja zadovoljstva da bi ova nagodba na kraju bila uspješna i pravična za sve sudionike ovog procesa”, rekao je Pucar.

Dodao je da je krajnji cilj obraćanje Vladu. “U ovom bi trenu ostavio to u domenu dionika ovog procesa, a to je prvenstveno izvanredna uprava s izvanrednim povjerenikom koji su naši partneri u ovom procesu nagodbe i očekujem veći stupanj razumijevanja od strane izvanredne uprave da pokušamo naći rješenje koje bi bilo ne samo u interesu dobavljača, nego i ostalih dionika”, poručio je.

Smatra da posao Ramljaka nije lagan, te dodaje da će pravu ocjenu dati konačno rješenje ove nagodne. “Ako nagodba bude uspješna, onda ćemo ocijeniti Ramljaka uspješnim. Međutim, sada smo zapeli u tom procesu i očekujem da pokušamo biti više afirmativni i malo više sluha imati prema dobavljačima”, istaknuo je te dodao da ovaj plan nagodbe nije u interesu dobavljača. Pucar poručuje da očekuju pravičnost i jednakost u rocesu.

Od Ramljaka očekuje da sjednu zajedno za stol i da prihvati argumentaciju, da su cijelo vrijeme održavali stabilnost Agrokora. “Ovaj prvi nacrt nagodbe definitivno nije u interesu dobavljača i tu moramo jasno kazati da ćemo biti jedinstveni i zatražiti početne pozicije koje smo imali kada smo krenuli u proces stabilizacije Agrokora. Sad smo se doveli u situaciju da smo mi u lošijoj poziciji i polako pojedine kompanije ulaze u nestabilnost svog poslovanja”, istaknuo je Pucar dodajući da krajnja mjera može biti obustava isporuke robe, ali smatra da do toga neće doći.

Komentiraj