hina

PUCA BRAK HNS – HDZ?: “Znakovito je da državni tajnik istupa kad ministrice nema u Hrvatskoj”

‘Culej je zadovoljila uvjete natječaja’, kazao je jučer državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić reagiravši na izjave o navodnoj manipulaciju natječajem za članove ERS-a za kurikularnu reformu, a u odsutnosti ministrice. Odmah su krenule spekulacije da je zaiskrilo između HDZ-a i HNS-a, javlja N1 televizija.

‘Državni tajnik se očito nije konzultirao s ministricom. Znakovito je da državni tajnik istupa kad ministrice nema u Hrvatskoj, odgovornost za to je na njemu, običaj je da se konzultiraju s ministrom ili ministricom uoči iznošenja svojih stavova’, kazao je danas za N1 HNS-ov Milorad Batinić.

Što se tiče Jasminke Buljan Culej, ona je u nadležnosti premijera, dodao je Batinić, napomenuvši kako sukoba između HNS-a i HDZ-a nema.

Podsjetimo, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (MZO) Matko Glunčić reagirao je u srijedu na optužbe Ivice Puljka iz stranke Pametno za navodnu manipulaciju natječajem za članove Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu.

Glunčić je ustvrdio kako je njezina voditeljica Jasminka Buljan Culej zadovoljila uvjete natječaja te je njezin odabir bio zakonit a čitav postupak transparentan, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

“Javni natječaj za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme objavljen je 15. siječnja 2018. Postupak izbora je poznat i transparentan, jednako kao što je bio i izbor iz travnja 2017., bez obzira na tendenciozne analize pojedinih kandidata”, ističe se u Glunčićevu priopćenju.

Komentiraj