PRVI KONKRETAN POTEZ ZAJECA Zvonimir Manenica novi član uprave Dinama

Autor:

17.03.2024., Zagreb - SuperSport Prva HNL, 27. kolo, NK Rudes - GNK Dinamo. Velimir Zajec Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl / Pixsell

Na Maksimiru je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Izvršnog odbora Dinama. Predsjednik Velimir Zajec je nakon pobjede na izborima za čelnog čovjeka Modrih u to tijelo imenovao Dubravka Skendera koji je ujedno i potpredsjednik kluba te Ivana Naukovića, Franu Šušnjaru, Mislava Antu Omazića, Tomislava Globana, Krešimira Mlinarića, Marijana Pojatinu, Gorana Kovačevića, Zrinka Hržića, Većeslava Bergmana, Antu Todorića i Marijana Tomurada.

Na danas održanoj sjednici Izvršni odbor je odlučio da će Marko Marić, koji je u zagrebački klub stigao na poziv Darija Šimića kao voditelj razvoja mlađih uzrasta kluba, promoviran u vršitelja dužnosti sportskog direktora.

Također je imenovan i četvrti član uprave kluba. Predsjednici Vlatki Peras te članovima Darku Podnaru i Danijelu Tomačiću pridružio se Zvonimir Manenica koji će biti zadužen za financije,  ljudske potencijale i opće poslove. Manenica je bio na listi “Dinamova proljeća” u nedavno održanim izborima za Skupštinu kluba te je direktor Vaillant grupe za financije u jugoistočnoj Europi.

Izglasana je i odluka o formiranju ureda predsjednika, Dubravko Skender je delegiran kao predstavnik Modrih u skupštini Zagrebačkog nogometnog saveza te su formirana tri posebna odbora.

Priopćenje iz Maksimira:

Izbor novog člana Uprave i imenovanje vršitelja dužnosti sportskog direktora kao i formiranje tri važna klupska odbora središnje su teme s konstituirajuće sjednice novoformiranog saziva Izvršnog odbora GNK Dinamo održanog u ponedjeljak poslijepodne u Plavom salonu maksimirskog stadiona.

Nekadašnji daroviti nogometaš i bivši Dinamov junior Marko Marić, trenutačno na dužnosti voditelja programa razvoja mlađih uzrasta kluba, ovoga je ponedjeljka imenovan vršiteljem dužnosti sportskog direktora.

Istodobno je Zvonimir Manenica imenovan novim članom Uprave, a bit će zadužen za financije,  ljudske potencijale i opće poslove.

Nadalje, predsjedniku Velimiru Zajecu je, s obzirom na novi pristup i sveobuhvatnost same funkcije, potreban uži tim. Na sjednici je stoga prihvaćena ideja da se oformi ured predsjednika.

Potpredsjednik kluba, dr. sc. Dubravko Skender na prijedlog predsjednika kluba, sudjelovat će na sljedećoj Skupštini Zagrebačkog nogometnog saveza kao delegat u ime GNK Dinamo.

Izvršni odbor na svojem je inauguralnom zasjedanju u novom sastavu donio i važne strateške odluke formiranjem tri posebna odbora:

a) Odbor za financijska i organizacijska pitanja;

b) Odbor za izgradnju stadiona;

c) Odbor za članstvo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.