Prva skupina pritvorenih pripadnika BBB-a stigla na sud pod jakim policijskim osiguranjem

Autor:

13.08.2023., Atena, Grcka - Poslejdnja skupina privedenih navijaca izlazi pred skudskog istrazitelja izjasniti se o optzbama koje im se stavljau na teret. Inace, svi do sada navijacima koji su izvedeni pred istrazitelja produzen je pritvor. Photo: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Arhiva Photo: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Prva skupina Bad Blue Boysa, od njih 102 koliko ih se nalazi u grčkim zatvorima nakon huliganskih nereda u kolovozu u Ateni, tijekom kojih je poginuo navijač AEK-a Michalis Katsouris, danas izlazi pred suca istrage.

Prva grupa stigla je pred sud oko 8.30 po lokalnom vremenu, pod jakom policijskom pratnjom. Ročište je zakazano za 9 sati.

Bit će to nakon punih 119 dana pritvora, a iskaz sucu dat će prva skupina od 38 pritvorenih hrvatskih državljana.

Tužiteljstvo ih tereti za osnivanje i pridruživanje zločinačkoj organizaciji, izazivanje snažne eksplozije u neposrednoj blizini sportskog objekta prije početka sportske priredbe, opskrbljivanje i posjedovanje eksplozivnih i zapaljivih tvari u neposrednoj blizini sportskog objekta, teži oblik napada u neposrednoj blizini sportskog objekta prije početka natjecanja, teži oblik pokušaja i nanošenja opasne tjelesne ozljede, teži oblik remećenja javnog reda i mira u neposrednoj blizini sportskog objekta, teži oblik oštećenja tuđe imovine u neposrednoj blizini sportskog objekta prije početka sportske priredbe, nedozvoljeno nošenje oružja, nezakonito korištenje, nedozvoljeno nošenje i korištenje pirotehnike te izazivanje požara. Riječ je o 11 kaznenih djela za koja su predviđene sankcije prema grčkom Kaznenom zakonu.

Priliku za novo očitovanje dobili su nakon vještačenja noža na kojem nisu pronađeni njihovi DNK tragovi.

Pripadnici Bad Blue Boysa bili su razmješteni u 14 zatvora diljem Grčke. Proteklih nekoliko dana pristizali su u Atenu u sklopu priprema za ispitivanje te se sada svi nalaze u istoj kaznionici.

Iako su njihovi zahtjevi za puštanje na slobodu već poslani sudu, nitko od pravnih stručnjaka u Grčkoj s kojima su novinari N1 televizije razgovarali ne očekuje da će odluka o ukidanju istražnog zatvora biti donijeta već danas.

OZNAKE: suđenje, Grčka, BBB

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.