PROZVAO BOŽINOVIĆA Milanović: Neredi su se sigurno mogli spriječiti…

Autor:

21.03.2024., Pula -  Predsjednik RH, Zoran Milanovic; nazocio i otvorio 8. Dane arhitekata u Puli. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Sasa Miljevic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je u srijedu na društvenoj mreži Facebook sinoćnje nerede u Splitu nakon utakmice polufinala Kupa između Hajduka i Dinama. Poručio je da stadioni moraju biti slobodni od nasilja, a prozvao je i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

“Nogometni stadioni, kao i sva sportska borilišta, moraju biti slobodni od nasilja i nereda, sigurni za sve ljude koji dolaze navijati, bodriti i slaviti pobjede. Hrvatska policija, uvjeren sam, ima sposobnost, iskustvo i ljude koji to mogu osigurati, što je i dokazala puno puta do sada pravovremenim i profesionalnim postupanjima.

Jučerašnje nasilje i neredi u Splitu nakon utakmice, i to najvećim dijelom ispred i oko stadiona, sigurno su se mogli izbjeći ili barem svesti na minimum da je politički vrh Ministarstva unutarnjih poslova bio odgovorniji prema hrvatskim građanima i spremniji za djelovanje prema nasilnicima. Hrvatska policija u ovakvim situacijama može uspješno obavljati svoj težak posao samo uz odgovorno i promišljeno vođenje s vrha MUP-a. A to nije moguće sve dok je Davor Božinović posvećen isključivo politikantstvu i kampanji, umjesto svom poslu.

Huliganizmom i nasiljem na sportskim terenima ne može se baviti samo hrvatska policija, to je posao i odgovornost Vlade i Andreja Plenkovića. Hrvatski navijači i građani žrtve su nebrige i nesposobnosti aktualne Plenkovićeve vlasti koja nije ni pokušala trajno riješiti problem nasilja na stadionima, već je uvijek sav teret padao na leđa hrvatske policije“, napisao je Milanović.

KAOS U SPLITU Torcida probila ogradu i krenula prema Boysima. Neredi se preselili na ulice!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.